„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. rugsėjo 13 d., Nr.9 (166)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Mokslo metų pradžia Marijonų gimnazijoje

Kun. dr Vytautas Brilius MIC
ir gimnazijos kapelionas
kun. Remigijus Maceina šv. Mišiose
priima gimnazistų atnašas

Marijampolės Marijonų
gimnazijos gimnazistai

Noriu pasidalinti įspūdžiais iš Mokslo metų pradžios šventės Marijampolės Marijonų gimnazijoje. Ji prasidėjo 10 val. šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo Mažojoje Bazilikoje. Šv. Mišias aukojo naujasis gimnazijos kapelionas kun. Remigijus Maceina ir Lietuvos kunigų marijonų provincijos vyresnysis kun. dr Vytautas Brilius MIC.

Po šv. Mišių  mokytojai, mokiniai, jų tėvai bei svečiai rinkosi į gimnazijos kiemelį. Mokslo metų pradžios šventę pradėjo gimnazijos direktorė Rasa Šalaševičienė. Ji linkėjo išdrįsti gėrį priimti ir gėrį dovanoti, nes mokykla – žmogaus smalsumas, noras suprasti save, kitą, visą pasaulį ir čia negalimi pralaimėjimai – čia atradimai niekada nesibaigia. Mokykla – visuomet nauji veidai, netikėti ir laukti susitikimai, šurmulys, linkėjimai stengtis ir siekti.

Kun. dr. V. Brilius MIC visiems palinkėjo susitelkimo, dvasingumo, ambicingų užmojų, atsakingumo ir kūrybiškumo, Dievo malonės. Juk žinių lobynas atveria naujų mokslo atradimų, kartais labai paprastų tiesų  ir todėl tobulėja dvasia.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Raškevičienė linkėjo išsaugoti svajonę, dėl kurios verta būtų paskirti gyvenimą, naujų ir šviesių akimirkų, pasitikėjimo, gerų ir prasmingų mokslo metų, pristatė gimnazijos naujoves. Šiemet gimnazijos mokinių skaičius išaugo, mokysis 444 mokiniai, yra 18 klasių.

Gimnazijos vadovams ir mokytojams linkėta novatoriškų idėjų ir naujų atradimų, kantrybės,  mokiniams – pažinimo džiaugsmo, o visiems – tikrojo suvokimo, kad esame vieninga Marijonų gimnazijos bendruomenės dalis, istoriškai pašaukta tobulinti, puoselėti ir saugoti pamatines krikščioniškąsias visuomenės vertybes

Šventę vedė vyriausieji gimnazistai, kuriems šis rugsėjis mokykloje – paskutinis.

Levita Kiverienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija