„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. sausio 17 d., Nr.1 (170)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Pagerbė Laisvės gynėjus

Grupė jaunųjų šaulių
iš Baisogalos Vilniuje

Kiekvienais metais Baisogalos (Radviliškio r.) jaunieji šauliai vyksta į Vilniuje organizuojamą tarptautinį pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtą Lietuvos Laisvės gynėjams atminti.

Sausio 11-ąją 23-iajame bėgime dalyvavo net 4200 entuziastų – latvių, baltarusių, prancūzų, italų, norvegų, švedų ir amerikiečių.

Bėgikai startavo nuo Antakalnio kapinių. Per valandą jie įveikė apie 10 kilometrų distanciją ir finišavo prie Televizijos bokšto. Čia vyko apdovanojimų ceremonija. Jie buvo skirti pirmajam finišavusiam, vyriausiam, jauniausiam bėgimo dalyviui ir gausiausiam kolektyvui. Kiekvienas pasiekęs finišą gavo atminimo medalį. Mūsų jaunieji šauliai Gediminas Muchlickas, Imranas Krištanaitis, Skaistis Šveistys, Jonas Steponavičius, Martynas Diponas distanciją įveikė vos per pusvalandį. Bėgikai buvo sutikti šūkiais „Valio“, „Šaunuoliai“, „Lietuva“ bei plojimais. Visi dalyviai buvo vaišinami karšta arbata ir bandelėmis.

Jaunieji šauliai nepabūgo ateiti ir žvarbų Sausio 13-osios vakarą prie Atminimo laužo Baisogalos miestelyje. Prie Laisvės paminklo nunešė gėlių vainiką, kartu su kultūros namų folkloriniu ansambliu traukė dainas, kurias anuomet dainavo žmonės gindami Lietuvą, visiems susirinkusiems padėjo dalinti garuojančią arbatą ir džiaugėsi, kad taip gražiai pagerbė žuvusiųjų atminimą.

Greta Muchlickaitė,
Baisogalos 8-osios kuopos jaunoji šaulė, III ag klasės mokinė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija