„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. vasario 21 d., Nr.2 (171)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Mums rašo

Lietuvos valstybės atkūrimo diena su poete

Vakaro dalyviai

Dainuoja Evelina Remeikaitė,
Paulina Mocevičiūtė, Viltė
Verseckaitė ir Vytautė Svetkauskaitė
Danutės Bagdžienės nuotraukos

Daina – kaip malda,
Paguodžianti sielą,
Raminanti skausmą žmogaus.

 

Daina – paukščio skrydis,
Vaivorykštės tiltas
Pakilti į erdvę dangaus.

Matilda Viskantaitė-Zaveckienė

Alytaus muzikos mokyklos mokiniai anksti pradėjo ruoštis paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Mokytoja metodininkė Alytė Vitkauskienė atnešė į klasę dvi alytiškės poetės, politinės kalinės Matildos Zaveckienės poezijos knygas („Šaukiu Lietuvą“ ir „Skambančios rasos“). Šiose knygose nuoširdžios eilės apie Tėvynę, Lietuvos laisvės siekimą, Lietuvos praeitį, tremtį, meilę gamtai, žmogaus likimą, būties trapumą.

Mokiniai pasirinko patikusius eilėraščius iš šių knygų, sukūrė jiems muziką. Klasėje aptarėme, repetavome sukurtas dainas. Artėjant šventei, pasikvietėme poetę į Muzikos mokyklą, į popietę „O Lietuva, šalis dainų skambioji“, skirtą Lietuvos valstybės dienai paminėti. Dainavome sukurtas dainas, deklamavome kitų poetų eilėraščius, klausėmės pranešimo apie Nepriklausomybės akto pasirašymą 1918 metais. Klausėmės poetės deklamuojamų naujausių eilėraščių, pasakojimo apie vaikystę, apie jai tekusius sunkius gyvenimo išbandymus, apie meilę Lietuvai.

M. Zaveckienė džiaugėsi matydama talentingus, gabius mokinius. Dėkojo mokytojai A. Vitkauskienei ir dainų kūrėjoms Gabijai Juškauskaitei, Paulinai Smolskaitei, Dovilei Krutulytei, Ievai Gerlinskaitei, Vaidai Gudaitytei, linkėjo būti Lietuvos patriotais.

M. Zaveckienė dažnai kviečiama susitikti su Alytaus mokyklų mokiniais, yra politinių kalinių ir tremtinių choro „Atmintis“ dainininkė, aktyviai dalyvauja miesto renginiuose.

Padėkojome poetei už gražų, nuoširdų susitikimą, linkėjome sukurti dar daug gražių eilėraščių, būti sveikai ir žvaliai.

Ugnė Turčinaitė

Alytus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija