„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. sausio 15 d., Nr.1 (194)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kalėdiniai dailės mokyklos mokinių atvirukai

KĖDAINIAI. Antrus metus iš eilės Kėdainių rajono savivaldybei kalėdinius atvirukus, kuriais sveikinami kolegos ir bičiuliai Lietuvoje ir užsienyje, sukuria Kėdainių dailės mokyklos mokiniai. Jie kelias savaites kompiuteriu kūrė kalėdinius atvirukus, iš kurių dešimt pačių gražiausių buvo pateikta rajono merui Sauliui Grinkevičiui. Jis kartu su tarybos nariais, savivaldybės administracijos darbuotojais iš jau atrinktų trijų gražiausių atvirukų išrinko vieną. Trijų išrinktų atvirukų autores (Urtę Jegelavičiūtę, Danielę Lapienytę ir Emą Jamontaitę), mergaičių grafinio dizaino mokytoją Eugeniją Eimontaitę-Jermolajevienę ir Dailės mokyklos direktorę Vidą Burbulienę priėmė Kėdainių rajono meras S. Grinkevičius ir savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis. Rajono vadovai su moksleivėmis kalbėjosi apie mokslus, laisvalaikį, meną. Meras mokinėms ir mokytojoms įteikė atminimo dovanėles.

„Kai išvydome dešimt spalvingų atvirukų, supratome, kad bus nelengva išrinkti vienintelį. Galiausiai kartu su savivaldybės administracijos darbuotojais pasirinkome labiausiai visiems patikusįjį. Tikiu, kad šis gražus sumanymas, kai Dailės mokyklos auklėtiniai rajono savivaldybei sukuria kalėdinį atviruką, taps tradiciniu. Esu dėkingas šiai mokyklai, nes tokie dalykai skatina vaikų pilietiškumą“, – sakė S. Grinkevičius.

Gražiausio atviruko autorė – trylikametė U. Jegelavičiūtė pasakojo, kad kurti atviruką pasiūlė mokytoja. Sunkiausia mergaitei buvo sugalvoti jo idėją, tačiau darbą atlikti kompiuteriu buvo lengva. „Man Kalėdos – labai graži šventė ir proga pabūti su giminėmis. Todėl atviruką piešiau šiltomis spalvomis ir norėjau perteikti pagrindinį šios šventės akcentą – eglutę. Nesitikėjau laimėti, tačiau labai apsidžiaugiau, kad mano atvirukas buvo pripažintas gražiausiu“, – sakė U. Jegelavičiūtė.

Grafinio dizaino mokytojos E. Eimontaitės-Jermolajevienės teigimu, kalėdinį atviruką kuriant dalyvavo daug mokinių, bet buvo išrinkta dešimt geriausių darbų. „Pagrindinis reikalavimas vaikams buvo į Kalėdas pažiūrėti kitaip, kūrybingai, vaiko ir menininko akimis. Kadangi vaikams pagrindinis šios šventės akcentas yra eglutė, todėl bandėme ją, naudodami įvairias formas ir spalvas, sukurti kitokią, netradicinę“, – sakė E. Eimonataitė-Jermolajevienė.

Savivaldybės atvirukai buvo siunčiami įmonėms, įstaigoms, organizacijoms, gerbiamiausiems, žymiausiems Kėdainių žmonėms, kitoms savivaldybėms, užsienio partneriams, su kuriais savivaldybė yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis.

Pagal kedainiai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija