„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. vasario 19 d., Nr.2 (195)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Giesmių konkurse giedota apie gailestigumą

Giesmių konkurso „Gailestingumui
pašaukti“ dalyviai

Bukonių pagrindinė mokykla vasario 5 dieną sukvietė Jonavos, Ukmergės ir Kėdainių rajonų 1–10 klasių mokinius dalyvauti giesmių konkurse „Gailestingumui pašaukti“. Į kvietimą atsiliepė Jonavos rajono Užusalių pagrindinė mokykla su dviem savo kolektyvais, Kėdainių rajono Šėtos gimnazija bei skaitlingiausiai dalyvavęs Ukmergės rajonas su savo giedorėliais iš Antakalnio pradinio ugdymo skyriaus, Pabaisko bei Vidiškių pagrindinių mokyklų. Konkurso organizatorė Bukonių pagrindinė mokykla parengė net 5 pasirodymus iš skirtingų klasių mokinių. Giesmių konkurso dalyviai turėjo parengti bent po vieną giesmę su žodžiais arba aiškia mintimi apie Dievo gailestingumą. Atlikėjus vertino kompetentinga komisija: Jonavos Šv. apašt. Jokūbo parapijos vargonininkas Egidijus Obrikis, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos muzikos mokytoja Gražina Grigaravičienė, Bukonių kultūros centro vadovė Ramutė Jankauskienė bei Bukonių seniūnas Artūras Narkevičius. Kaimo bendruomenės vardu seniūnas turėjo įteikti „Grand Prix“ taurę kolektyvui, geriausiam iš geriausiųjų.

Konkurso pradžioje, po mokyklos direktorės sveikinimo žodžių, tikybos mokytoja ses. Pranciška FDCJ, naudodamasi 6 klasės mokinio Ričardo Kurmelio ir savo parengtomis skaidrėmis, susirinkusiuosius supažindino su Gailestingumo metų žinia, jubiliejinių durų reikšme ir metų rekomendacijomis aplankyti mūsų krašto jubiliejines duris turinčias šventoves.

Paskui vyko vienuolikos kolektyvų pasirodymai su labai skirtingu giesmių apie gailestingumą repertuaru, kai kurių atliekamu net pritariant gitara. Komisija vertino teksto atlikimą ir dikciją, nuoširdumą, išraiškingumą ir meniškumą, intonacijos tikslumą bei estetinį vaizdą. Pasibaigus giesmėms, kol komisija skaičiavo balus, ses. Pranciška paaiškino Gailestingumo jubiliejaus logotipo simboliką bei parepetavo Gailestingumo metų himną. Vaikai su džiaugsmu giedojo lotyniškai užrašytą tekstą.

Konkurse geriausiai pasirodė Jonavos rajono Užusalių pagrindinės mokyklos 1–2 klasių mokinukės. Už giesmę „Dievo meilė“ joms atiteko ir Bukonių kultūros centro įsteigta nominacija, ir apdovanojimas už nuoširdumą. „Grand Prix“ taurę laimėjo Kėdainių rajono Šėtos gimnazijos merginų ansamblis. Jis atliko giesmę „Jo gailestingumas“. Kiti kolektyvai gavo padėkas ir antros vietos laimėtojų diplomus. Visi dalyviai gavo atminimo dovanėles – Gailestingumo metams saleziečių išleistą kalendorių, šiai progai išleistą atviruką bei medalikėlį.

Giesmių konkursas pasibaigė vargonininko akompanuotu ir visų konkurso dalyvių sugiedotu Gailestingumo jubiliejaus himnu, bendra nuotrauka bei saldžiomis vaišėmis.

Ses. Pranciška Neringa Bubelytė FDCJ,

Bukonių pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja

Jonavos rajonas
Salios AUTUKIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija