„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. balandžio 8 d., Nr.4 (197)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilniuje pirmąkart įteikti Mažieji šv. Kristoforai

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Lietuvos mokslų akademijoje pirmą kartą surengta Mažųjų šv. Kristoforų įteikimo ceremonija. Jos metu Vilniaus meras Remigijus Šimašius labiausiai nusipelniusiems jauniesiems vilniečiams įteikė apdovanojimus.

„Kovo 11-oji yra mūsų jaunosios kartos šventė. Ši proga labai prasminga – šiandien įteikiame Kristoforus mūsų jaunimui, siekiančiam savo užsibrėžtų tikslų ir garsinančiam Vilniaus vardą. Mes jus matome, vertiname ir esame dėkingi už tai, ką darote“, – laureatus sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Moksleiviai, kurie savo akademiniais, meniniais ir sporto pasiekimais garsina Vilniaus miestą šalyje ir pasaulyje, buvo pagerbti Lietuvos mokslų akademijos salėje, kurioje susibūrė Lietuvos Sąjūdis ir prieš 26 metus atkūrė Lietuvos Respubliką.

Mažųjų šv. Kristoforų laureatai džiaugėsi, kad buvo pastebėti ir įvertinti. Kaip sakė Vilniaus licėjaus mokinė Laima Jundulaitė, apdovanota už akademinius pasiekimus lituanistikos srityje, toks apdovanojimas jai yra paskata ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų: „Labai apsidžiaugiau, kai sužinojau, kad gausiu šį apdovanojimą, nes tai man suteikia jėgų toliau žengti pirmyn ir toliau tobulėti“.

Mažųjų šv. Kristoforo statulėlės įteiktos dvylikai Vilniaus moksleivių: Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokinei Veronikai Everatt už akademinius gamtos mokslų pasiekimus; Vilniaus licėjaus mokinei Laimai Jundulaitei už akademinius pasiekimus lituanistikos srityje; Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos mokiniui Povilui Karalkevičiui už akademinius pasiekimus kibernetikos srityje; Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokinei Skaistei Kašėtaitei už pasiekimus muzikos srityje; Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokiniui Ignui Maknickui už pasiekimus muzikos srityje; Vilniaus licėjaus mokinei Gabrielei Makarevičiūtei už akademinius pasiekimus filosofijos ir filologijos srityse; Vilniaus licėjaus mokiniui Andriui Ovsianui už akademinius matematikos ir informatikos pasiekimus; Vilniaus Karoliniškių gimnazijos mokiniui Ignui Petrušiui už sporto pasiekimus; Progimnazijos „Magis“ mokiniui Ernestui Ramanauskui už akademinius tiksliųjų ir gamtos mokslų pasiekimus; Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokinei Julijai Stankevičiūtei už pasiekimus šokio srityje; Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos mokinei Evelinai Volovičevai už akademinius pasiekimus polonistikos srityje; Vilniaus Simono Konarskio mokyklos mokiniui Robertui Vrzesinskiui už sporto pasiekimus.

Jaunuosius Mažojo šv. Kristoforo laureatus pasveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius, vicemeras Linas Kvedaravičius, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Valdemaras Razumas, lenktynininkas Benediktas Vanagas, Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija