„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2018 m. sausio 12 d., Nr.1 (218)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kalėdinė dvasia progimnazijoje

Sveikinimo žodį tarė Panevėžio
vyskupas Linas Vodopjanovas OFM

„Elfų“ teatro spektaklis

Prieš Šv. Kalėdas Alfonso Lipniūno progimnazijos teatras „Elfai“ visą bendruomenę pakvietė į tradicinį susibūrimo, pabuvimo kartu vakarą – kalėdinį gerumo spektaklį „Stebuklo belaukiant“, pastatytą pagal Samuilo Maršako pasaką „Katės namai“. Progimnazijos direktorė Vilma Petrulevičienė, pasveikinusi žibintų šviesos keliu susirinkusius į aktų salę, padėkojo bendruomenei už susitelkimą, o aktyviausiems jos nariams, rėmėjams įteikė padėkos raštus. Sveikinimo žodį tarė Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Seimo narys Povilas Urbšys bei Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Kriščiūnienė. Svečiai džiaugėsi kalėdine dvasia ir ta gerų darbų viltimi, kuri kiekvieną sustiprina, įkvepia, paskatina.

Didžioji vakaro intriga – kam šiemet atiteks tradicinės Angelo statulėlės. Už bendruomeniškumą, visuomeninę, labdaringą veiklą, vertybių puoselėjimą progimnazijos taryba „Angelus 2017“ įteikė mokinei Akvilei Čiūraitei (8 a kl.), mokytojui Alminui Raišeliui, mamai Dianai Banienei, personalo darbuotojui Aurimui Makutėnui.

Antroji adventinio bendruomenės vakaro intriga – „Elfų“ teatro spektaklis – nuostabus mokytojų ir mokinių kūrybinis darbas, kuris dovanojo visiems bendruomenės nariams ir svečiams dar vieną Šv. Kalėdų laukimo akimirką, meilės, šviesos ir šilumos spinduliais pasibeldusią į kiekvieno širdį kaip Kalėdų dvasia. Šiemet šventinis Kalėdų spektaklis pasakojo Katės ir jos namų likimo istoriją, kuri šmaikščiais personažų vaidmenimis priminė, kad svarbiausios tiesos yra meilė, gailestingumas, pagalba, mokėjimas bendrauti ir pasirūpinti ne tik savo artimu, bet ir tuo nepažįstamuoju ar svetimu, kuris prašo pagalbos, nes juk visa, ką turime, įgyja prasmę tik tada, kai žinome, dėl ko turime.

Pirmokų sušokti paršelių ir gaidžiukų, šokių grupės „Šiuolaikinio šokio ritmu“ ugnelių šokiai paskleidė nuostabių spalvų vaivorykštę ir išliejo tyro džiaugsmo šaltinį, kurio labai pasiilgusios prieš Šv. Kalėdas mūsų širdys. Spektaklio scenos, personažų ištarti žodžiai, mintys mums sako, jog tikrosios dovanos yra kiekvieno iš mūsų širdyje.

Tradicinis šurmulys po spektaklio prie vaišių stalo, šiemet pašventinto vyskupo Lino Vodopjanovo, dar ilgai netilo. Kiekvienas į savo širdį sudėjome visus šio vakaro įspūdžius, šypsenas, gerą žodį, padėkos šilumą ir išsinešėme į namus kaip šventą Kalėdų dvasią.

Dėkojame mokiniams, mokytojams, tėveliams, Lietuvių Katalikų Religinės Šalpos fondui, kurių dėka mums pavyko įgyvendinti savo svajonę.

Gražina Trybienė,
Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija