Atnaujintas 2001 m. gruodžio 7 d.
Nr.92
(1001)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Paskutinis puslapis


ARCHYVAI

2001 metai

Kovotojas be ginklo

Lapkričio 24-ąją sukako dvidešimt metų, kai Vilniuje, pastumtas po sunkvežimio ratais, žuvo Adutiškio klebonas, Helsinkio Lietuvos skyriaus žmogaus teisių gynimo grupės narys kun. Bronislovas Laurinavičius. Jis ėjo 69-uosius. Ši tragiška sukaktis tikinčiųjų nuoširdžiai paminėta Švenčionėliuose, kur, minint žūties dieną, šv. Mišias aukojo jį pažinoję kunigai iš įvairių parapijų: Šv. Jono Bosko - klebonas kun. Mykolas Petravičius, SDB, Šv. arkangelo Rapolo - kun. Valentinas Virvičius, Kaltanėnų Švč. M.Marijos Angeliškosios - kun. Kazimieras Žemėnas, Švenčionėlių Šv. Edvardo - kun. Kazimieras Gailius; šv. Mišių koncelebracijai vadovavo ir pamokslą pasakė vyskupas Jonas Boruta, SJ.
Gruodžio 1-ąją iškilusis kunigas buvo prisimintas jo žūties vietoje, prie paminklo (Kalvarijų - Žalgirio gatvių sankirtoje), už jį šv. Mišios aukotos ir Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo bažnyčioje.


VYSKUPŲ DVASINĖ GIMINYSTĖ

Vysk. V.Borisevičiaus 55-tos mirties metinėms

Susirinkome paminėti Dievo tarno vyskupo Vincento Borisevičiaus nužudymo 55-ąsias metines. Tačiau šv.Mišias aukojame ne kaip sausio 13-ąją ar birželio 14-ąją, apsivilkę gedulingą violetinį arnotą, o baltą, šviesų - pergalės ir džiaugsmo arnotą, tikriausiai kartu su kilniuoju Ganytoju, danguje besidžiaugiančiu savojo tikėjimo pergale prieš smurtą ir prievartą, tikėjimo šviesos pergale prieš netikėjimo tamsą. Mišias aukojame šviesiu arnotu todėl, kad Šventasis Tėvas leido pradėti vysk. Borisevičiaus paskelbimo šventuoju bylą, kad jam pripažino garbingą Dievo tarno vardą. Ir todėl šias šv. Mišias aukojame prašydami Dievą, kad jis Bažnyčios greičiau būtų paskelbtas palaimintuoju ir šventuoju, kad galutinai pajėgtume visam pasauliui įrodyti, kad jis laisva valia atidavė savo gyvybę už tai, kad neišsižadėjo tikėjimo, kad nesutiko kenkti Kristaus įkurtai Bažnyčiai, kad mylėjo Dievą visa širdimi, visu protu, visomis jėgomis, visa siela, kiekvieną žmogų - kaip save patį ir savuosius, ir Tėvynę, kitus kilnius žmogiškuosius šiapusinius idealus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija