Atnaujintas 2001 m. gruodžio 14 d.
Nr.94
(1003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Požiūris
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Sveikinimai "XXI amžiaus" redakcijai iš JAV

Sveikinu "XXI amžiaus" vyriausiąjį redaktorių ir visą redakcijos kolektyvą pasirodžius 1000-ajam laikraščio numeriui.
Ačiū jums, kad ištvėrėte, kad jūsų nepalaužė nepalankių nuomonių bei kitokios audros. Ačiū, kad išbridote, kad ištempėte "XXI amžių" per visas netiesos, nepriteklių bei nuolatinio finansinio stygiaus pelkes. Ačiū už tą šviesiąją, jūsų užfiksuotą, Bažnyčios gyvenimo pusę, kuri liks neištrinama nužmoginto žmogus tapimo žmogumi, o kartu - ir Lietuvos Bažnyčios istorija. Ačiū už drąsą, pasakant tiesą, už atskleistus ir pagarsintus blogio pasaulio planus bei kėslus.
Nebijokite tų nekrikščioniškai besielgiančių anoniminių kritikų, kurie neištiesa rankos skęstančiajam, anot jų, "XXI amžiui" ir niekuo neprisideda (nebent užsipuldinėjimais), lyg katalikiškas laikraštis būtų vien "XXI amžiaus" darbuotojų, o ne visų katalikų (taip pat ir jų) laikraštis. Rytiečiai panašiais atvejais sako: "Nors šunes loja, bet karavanas eina pirmyn!"
Taigi pirmyn! Nei žmogus, nei laikraštis negimsta tobuli. Viešpaties globojami aukite, tobulėkite ir bet kokia kaina ištverkite! Kol nėra geresnio katalikiško laikraščio, jūs Lietuvai esate ne tik reikalingi, bet ir būtini! Tad būkite!

Kun. Algirdas PALIOKAS, SJ

Čikaga, JAV

* * *

Didžiai gerbiamas "XXI amžiaus" Redaktoriau, kuo nuoširdžiausiai sveikinu Jus 1000-ojo "XXI amžiaus" išleidimo proga.
Nuo seniausių iki dabartinių laikų spauda išliko kaip didelė jėga, skleidžianti naujas idėjas, mokanti, nuteikianti, daranti įtaką politiniame, socialiniame ir krikščioniškame gyvenime.
Lietuvos istorija liudija, kokią svarbą tautoje turėjo ir turi spauda, o patys lietuviai parodė, kaip už ją kovoti ir ją atkovoti. Šiandien tautai vėl reikia kovoti ne su spaudos draudėjais, bet su naujais kenkėjais, krikščioniškos spaudos niekintojais, pasinaudojančiais naujausiomis, moderniausiomis žiniasklaidos priemonėmis, prisidengiančiais net slapyvardžiais. Nelinksmi yra tie reiškiniai tautai, kurios dvasia nualinta. Tai - sovietinio auklėjimo palikimas.
Šiandien Lietuvai reikia tokios spaudos, kad žmonės gyventų savais tautiniais reikalais, savo tautos rūpesčiais, kad visus metus gaivintų tautinę dvasią ir kvėptų tautinę gyvybę. "XXI amžius" per tūkstantį numerių yra viešai parodęs ir pasisakęs už tautines ir dvasines vertybes. "XXI amžius" yra pasiekęs tokį amžių, kad didžiuodamasis gali žvelgti praeitin ir su viltimi žengti į ateitį.
Linkiu Jums, gerbiamas redaktoriau, ir toliau žengti tuo tiesiu, lietuvišku doros keliu, pakelti naštą ir žvelgti į šviesią viltį. Sveikatos, ištvermės dirbant šiuo sunkiu spaudai metu.

Marija REMIENĖ

Čikaga, JAV

* * *

Sveikinu išleidus tūkstantąjį "XXI amžiaus" numerį. Dėkoju už šaunų darbą ir linkiu, tuo pačiu keliu einant, išleisti dar daug tūkstančių tokių numerių. Tokio nusiteikimo laikraščio Lietuvai labai labai reikia. Man ypač patiko 87 numeris. Žaviuosi prof. habil. dr. Romualdo Grigo mintimis, joms visiškai pritariu ir, jeigu kaip nors galėčiau, noriai prisidėčiau prie jų įgyvendinimo, nes panašias puoselėjau visą savo gyvenimą.

Bronius NAINYS,

Čikaga, JAV

* * *

Sveikiname "XXI amžiaus" redakcijos kolektyvą bei visus darbuotojus Jūsų laikraščio 1000-ojo numerio išleidimo proga. Mes, išeivijos lietuviai, didžiai vertiname ir džiaugiamės šio katalikiškos minties leidinio gyvavimu bei pastangomis kelti krikščioniškąsias vertybes Tėvynėje ir tarp mūsų, svetur esančių.
Kristaus Gimimo šventės šviesa ir džiaugsmas tepripildo Jūsų širdis ir mintis ir tepadeda ištverti šiame kilniame darbe!
JAV LB religinių reikalų tarybos vardu -

Ses. Margarita BAREIKAITĖ

© 2001 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija