Atnaujintas 2001 m. gruodžio 14 d.
Nr.94
(1003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Požiūris
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Pakranksėjimas iš pogrindžio

Internete išlindo trumpalaikis, pasikandžiojantis, pretenzingai pasivadinęs "Forumas: Informacija ir žiniasklaida. Tema: "Ar reikalingas "XXI amžius"?" Tokiu klausimėliu ir pradėjusi "forumą" (rašau kabutėse, nes tik keletas anonimų pasisakymų - trupinių forumo vardo nenusipelno) "Jurga iš Briuselio", matyt, norėtų, kad "XXI amžių" ištiktų Lietuvos Sąjūdžio laikraščio "Atgimimas" likimas, kai jį pasisavinę asmenys pavadino "Respublika". Akivaizdu, kad "forumo" dalyviams labiausiai užkliuvo Petro Katino politinės apžvalgos ir komentarai, kurie, jų manymu, labiausiai trikdo laikraščio krikščioniškąją kryptį.


"Katalikų" smūgis katalikiškam laikraščiui

Kad "XXI amžius" nepatinka įvairiomis spalvomis persidažiusiems ekskomunistams (dabar pasivadinusiems "kairiaisiais"), tas yra aišku ir suprantama. Bet kai per internetą pamatėme staiga, lyg burtininko lazdele mostelėjus, prapliupusius prakeiksmus "XXI amžiui" ir jo redaktoriui ir sužinojome, kad tie prakeiksmai eina per Katalikų interneto tarnybą, nustėrome: iš tiesų artėja apokalipsės laikas.


Dėl cenzūros demokratinėje visuomenėje

Įdomu, ko siekė Katalikų interneto tarnybos vadovybė, suor-ganizavusi pašėlusią kampaniją prieš "XXI amžių"? Gal ji siekė įvesti laikraščiui bažnytinę cenzūrą, o gal apskritai politinę cenzūrą? Taip galima buvo suprasti iš tų keleto "berniukų", su didžiuliu pasitenkinimu talžiusių "XXI amžių" ir ypač jo redaktorių. Ir ne tiek dėl P.Katino komentarų, kiek apskritai dėl laikraščio politinės visuomeninės krypties - šio apžvalgininko komentarai, aiškiai matėsi, buvo tik pretekstas kuo daugiau šiukšlių pilti ant "XXI amžiaus". Bet juk cenzūros laikai jau senokai išėjo iš Lietuvos.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija