Atnaujintas 2001 m. gruodžio 29 d.
Nr.98
(1007)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Susitikimai
Atmintis
Žvilgsnis
Rinka
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai

Nuo Plungės kilęs žemaitis ūkininkauja netoli Vilniaus

Vadovaujasi aritmetiniu vidurkiu: vienur persūdo, kitur nepakankamai paberia druskos

Prastokai šiemet užderėjo bulvės. Ūkininkas Julius Vytautas Lankauskas jų vidutiniškai prikasė 28 tonas iš hektaro. Geresniais metais tokiame pat plote bulvių užaugina iki 35 tonų.
Bulvių marą J.V.Lankauskas laiko beveik ūkininko valdoma liga. Bulvienojus šiemet chemikalais purškė aštuonis kartus. Brangu, bet atsilygino derliumi. "Purkšdamas kokius tris kartus, bulvių maro neįveiksi", - sakė nuo Plungės kilęs žemaitis.
Dirvos, kuriose ūkininkauja J.V.Lankauskas, - labai skirtingos. Jų penkių hektarų ploto viename gale - smėlis, kitame - durpės. "Bepigu Panevėžio rajone, kai 100 ha žemės struktūra yra vienoda. Tokiose dirvose bulvių derlingumą galima padidinti 1,5 karto ir gauti 50 tonų iš hektaro", - nesigyrė, bet savo žodžius svariais įrodymais grindė stambus ūkininkas.
J.V.Lankauskas dirvas ruošia vadovaudamasis aritmetiniu vidurkiu: vienur jas persūdo, kitur nepakankamai paberia druskos.

Ūkininkas Julius Vytautas Lankauskas
per mėnesį dirba 350 valandų


Suspėjusio į verslo traukinį nežavi karšta Maljorkos saulė

Uždarojoje akcinėje bendrovėje "Biovela" dirba apie 400 žmonių. Įmonė kasdien gamina po 20-25 tonas produkcijos arba maždaug 160 pavadinimų virtų, rūkytų ir parūkytų gaminių. Juos realizuoja per 800 prekybos įmonių.

Verslą pradėjo nuo žuvies perdirbimo

Veterinarijos gydytojo diplomą turintis Virginijus Kantauskas jautė prieraišumą kaimui. Jo darbas buvo susijęs su sodžiumi. Iš Šilalės rajono kilusio verslininko gyvenimo būdas mažai kuo pasikeitė. Žemaitis būstą statėsi ne sostinėje, bet Pavilnyje.
Būdamas komunikabilus, sugebantis tarp svetimų greit tapti savu, Virginijus atsitiktinai su savo draugais vilniečiais Dūkštose aptiko tuščią kolūkio valgyklą. Pastatą įsigijo aukcione. Verslą pradėjo nuo žuvies perdirbimo, įmonę pavadino "Biovela". Šalia jos atidarė ir mėsos perdirbimo cechą. Virginijus vieną savaitę gyveno Dūkštose, kitą savaitę - Kaltinėnuose. Ten gyveno jo šeima.

"Jeigu kitam padėsi, ir verslas tau seksis",
- įsitikinęs UAB "Biovela" generalinis direktorius Virginijus Kantauskas


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija