Atnaujintas 2002 m. vasario 1 d.
Nr. 9
(1016)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Žiniasklaida
Aktualijos
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Naujojo Telšių vyskupo ingresas

Sausio 20 dieną Telšių Katedroje įvyko naujojo Telšių vyskupo Jono Borutos, SJ, ingresas - įžengimas į vyskupijos Katedrą.
Iškilmės prasidėjo vyskupų eisena iš vyskupijos kurijos į Telšių Katedros šventorių. Buvo meldžiamasi prie Telšių vyskupų kapų Katedros kriptoje ir šventoriuje. Prie Katedros durų naująjį Telšių vyskupą pasitiko Katedros kapitulos kanauninkai ir vyskupijos konsultoriai.
Po maldos Švenčiausiojo Sakramento koplyčioje prasidėjo iškilmingos šv. Mišios. Katedros kanauninkų kapitulos pirmininkas kan. dr. J.Šiurys perskaitė popiežiaus Jono Pauliaus II dekretą, kuriuo skiriamas naujasis Telšių vyskupas. Kardinolas Audrys Juozas Bačkis pasveikino tikinčiuosius ir pristatė vyskupą ordinarą Joną Borutą, SJ.

Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ


Dvasingumo teologijos konferencija

Katalikų teologijos fakultetas prie Vytauto Didžiojo universiteto ir Marijonų talkininkų centras sausio 25, 26, 27 dienomis organizavo tarptautinę mokslinę konferenciją "Šventumas visiems", skirtą pal. Jurgio Matulaičio mirties 75-osioms ir šv. Pranciškaus Salezo vyskupystės 400-osioms metinėms paminėti. Pirmoji konferencijos diena vyko Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijoje.
Įvadiniame pranešime vyskupas Jonas Boruta, SJ, nagrinėdamas dvasingumo teologijos sąvoką, aiškino, kad mūsų visuomenėje dažnai dvasingumas suprantamas kaip kultūrinis išprusimas: domėjimasis menu, muzika, literatūra arba yra kažkas panašaus į humanitarinį išsilavinimą. Žmogus yra būtybė, turinti dvasinį pradą. Kaip tikima krikščionių, žmogus sukurtas pagal Dievo paveikslą ir panašumą. Todėl, kalbant apie dvasingumą, tenka žvelgti į žmogaus pirmavaizdį - Dievą.

Šv. Mišias Šv. Gertrūdos bažnyčioje aukoja arkivyskupas Sigitas Tamkevičius (viduryje), kun. dr. Vytautas Brilius, MIC (kairėje) ir mons. doc. dr. Vytautas Steponas Vaičiūnas


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija