Atnaujintas 2002 m. vasario 1 d.
Nr. 9
(1016)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Žiniasklaida
Aktualijos
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Kai aš mažas buvau...

Kai aš mažas buvau, ožių neganiau, tačiau ganiau tėvų karvių ir avių bandą ir kartais sutikdavau partizanus, kurių paprašytas stebėdavau apylinkę ir, pamatęs ką įtartina, pranešdavau jiems.
Tada dar nebuvo televizijos ir laidos "Kai aš mažas buvau" nebuvo. Justas Paleckis tada dar buvo palyginti jaunas, jo sūnus Justas Vincas - dar visai mažas, o ir vaikaičių dar nebuvo, todėl jų prisiminimai televizijoje apie anuos laikus kelia abejonių. Ankstyvąjį pokarį nebuvo dar ir Viktoro Gerulaičio, tačiau anuos laikus jis prisimena (!). Prisiminimus atgaivinti padeda J.Paleckio bendraminčiai, kinas. Istorijos šiukšlyne surasti ir V.Gerulaičio bei Lietuvos nacionalinės televizijos darbuotojų viešinami sovietinių kino kronikų kadrai įspūdingais vaizdais prisiminimams teikia autentiškumo regimybę. Dokumentika, faktai, įspūdingi vaizdai - štai kur kino galybė!


Drumzlinas žinių srautas: kas tai - neišmanymas ar strategija?

Pastaruoju metu daug informacinių laidų per LRTV kanalus paprastai pradedamos pačiomis blogiausiomis naujienomis, ypač iš Lietuvos: apie žmogžudystes, plėšimus, žūtis gaisruose, per autokatastrofas ir pan. Beveik tokia pat schema taikoma ir pranešimams iš užsienio. Kuo žinia šiurpesnė, tuo daugiau jai skiriama laiko eteryje, vėliau kelis kartus tą faktą (įvykį) iš visų pusių aptarinėjant, "išnarstant po kauliuką". Naujausi pavyzdžiai - sausio 10 dieną 10 valandą LR-1 žinios pradėtos pranešimu apie JAV transporto lėktuvo katastrofą. Ta žinia per dieną ne kartą kartota kaip Lietuvai svarbiausia(?). Sausio 14 dieną 10 valandos LR-1 žiniose pirmiausia pranešta apie gaisrą su trijų žmonių aukomis Šiauliuose, o jau vėliau - apie būsimą telefonų numerių keitimą Lietuvoje, apie būsimą lito "perrišimą" prie euro, apie tai, kad vos nepaspringo JAV prezidentas, kad nesiseka gaudyti O.bin Ladeną ir t.t. LR-1 vėliau anonsavo, kad to vakaro "Panorama" prasidės pranešimu apie tris aukas per gaisrą Šiauliuose...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija