Atnaujintas 2002 m. vasario 8 d.
Nr. 11
(1018)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Susitikimai
Ora et labora
Laikas ir žmonės
Visuomenė
Atmintis
Aktualijos
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Kunigas negrįžo į namus

A†A kun. Vytautas PIKTURNA (1915-1939-2002)

Kun.teol.lic. Vytautas Pikturna, didesnę gyvenimo dalį praleidęs Jungtinėse Valstijose, neturėjo laimės sugrįžti į Lietuvos žemę, kaip per pirmąjį bolševikmetį buvo žadėjęs: "Grįšiu ant tanko". Sugrįžti sutrukdė mirtis.
Kun.V.Pikturna, Dachau lagerio kankinys, gimė 1915 m. vasario 26 d. Kelmės mieste. Tėvas Jurgis dar nebuvo grįžęs iš karo. Darbšti ir rūpestinga motina siuvėja išnešiojo Vytautą be kažkokių svajonių apie vaiko ateitį, jai rūpėjo, kad tik gyventų. Vargo buvo iki kaklo. Ir taip - visą gyvenimą...

Kun.Vytautas Pikturna jaunystėje


Šaunusis ir ištikimasis tarnas

A†A kun. Antanas Šeškevičius, SJ, (1914-1943-2002)

Sausio 25 dieną Kaune, Jėzuitų namuose, po ligos mirė kun. Antanas Šeškevičius, SJ.
Kun. A.Šeškevičiaus palaikai buvo pašarvoti Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje. Palydėti garbųjį kunigą, ištikimą jėzuitą į Amžinojo Tėvo buveinę atėjo Lietuvos vyskupai, atvyko daug kunigų, vienuolių iš įvairių šalies parapijų bei vienuolijų. Bažnyčia buvo pilna tikinčiųjų - garbaus amžiaus žmonių ir jaunuomenės, atėjusių pagerbti uolaus Kristaus vynuogyno darbininko, per kančias, viltį ir meilę nešusio Aukščiausiojo žodį tiek gimtosios Lietuvos žemėje, tiek sovietinio gulago lageriuose.

Kun. Antanas Šeškevičius, SJ


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija