Atnaujintas 2002 m. vasario 8 d.
Nr. 11
(1018)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Susitikimai
Ora et labora
Laikas ir žmonės
Visuomenė
Atmintis
Aktualijos
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Apie veiksmus internete

Internete paplito klausimų apie spaudą, apie žiniasklaidą, kaip pastoracijos dalį. Gaila, kad klausimai tendencingi. Apie vieną žiniasklaidos dalį, kaip "Mažąją studiją", klausiama neutraliai: "Kokia nuomonė?" Dėl "XXI amžiaus" nuomonė klausėjų įteiginėjama: "Ar reikalingas? Ar reikia kito? Gal žurnalistai neetiškai besielgiantys?"
Atsakymai, kaip ir klausimai, gal pačių klausėjų sugalvojami, net taip nekultūringai, neetiškai sakoma: "senučių laikraštis", žadama išsprogdinti ar ką kita baisaus padaryti. Ir dar atseit reikia keisti redaktorių…


"XXI amžius" mums reikalingas

Interneto forume iškeltas absurdiškas klausimas: "Ar reikalingas laikraštis "XXI amžius"? Gal Lietuvai reikia "Komjaunimo tiesos", jei vienintelis katalikiškas tautinis laikraštis nereikalingas? "XXI amžius" yra kai kam tarsi krislas akyje. Ir dabar, matyt, palankus metas tokiam forumui. Atėjus į valdžią socialdemokratams pakilo galvos visų, jiems pritariančių. Nenuostabu, kad, metant absurdiškus kaltinimus, norima susidoroti su katalikišku laikraščiu. Forumo dalyviai, priekaištaudami laikraščiui dėl neprofesionalumo, savos nuomonės piršimo, nepateikia nė vieno konkretaus fakto, kuo gi tas laikraštis blogas. Štai vienas internautas kandžiai parašė, kad vienas kunigas pasakęs, jog "XXI amžius" geras (tik) tuo, kad spausdina TV programą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija