Atnaujintas 2002 m. vasario 8 d.
Nr. 11
(1018)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Susitikimai
Ora et labora
Laikas ir žmonės
Visuomenė
Atmintis
Aktualijos
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Krikščionių vienybės savaitės atgarsiai

Visi trokštame meilės ir taikos

Visiems pasaulio žmonėms reikalinga taika ir vienybė. Sausio 24-ąją visoje Europoje įvairių religijų žmonės būrėsi į vieną ratą ir meldėsi už vienybę.
Ekumeninės pamaldos neaplenkė ir Jonavos tikinčiųjų. Šv. Jokūbo bažnyčioje susirinko įvairių religijų žmonių, nes visus jungia tikslas, vienija bendra Viešpaties Jėzaus Kristaus malda. Pamaldose dalyvavo Alkiškių ir Žeimelio evangelikų liuteronų parapijų klebonas kun. Erikas Laiconas, Kauno stačiatikių Apreiškimo Katedros klebonas kun. Anatolij Stalbovskij, stačiatikių kun. Ilja Ursul. Į pamaldas atvyko Upninkų ir Veprių klebonas kun. Bronius Gimžauskas, Panoterių klebonas kun. Kazimieras Pesliakas, Žeimių ir Kulvos klebonas kun. Vygandas Žentelis, Bukonių ir Deltuvos klebonas kun. Šarūnas Leskauskas. Už vienybę meldėsi ir Jonavos Šv. Jokūbo klebonas dekanas kun. Vytautas Grigaravičius bei mons. Vincas Pranckietis.

Katalikų, stačiatikių ir evengelikų liuteronų dvasininkai prie altoriaus


Dėkoju už krikščioniškojo gyvenimo pavyzdį

Mieli broliai kunigai, malonūs tikintieji!
Prieš trylika metų Apvaizdos ir Apaštalų Sosto patvarkymu tapau atkurtos Vilkaviškio vyskupijos ganytoju. Paveldėjau vyskupiją, skaudžiai nukentėjusią karo ir sovietinės okupacijos metais. Apie patirtas negandas bylojo sugriautos bažnyčios, kurių tik dalį buvo pavykę atstatyti ar bent įrengti laikiną bažnytėlę. Buvau vienintelis Lietuvos vyskupas, neturintis savo Katedros, nes ji buvo visiškai sugriauta. Nemažai parapijų neturėjo savo klebono ar buvo visiškai panaikintos. Dauguma kunigų buvo sulaukę garbaus amžiaus (jų amžiaus vidurkis - apie 60 metų).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija