Atnaujintas 2002 m. vasario 22 d.
Nr. 15
(1022)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Mums rašo
Aktualijos
Istorijos vingiai
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Ar tikrai pavergs užsieniečiai?

"XXI amžiaus" 9-ajame numeryje spausdiname kelias nuomones dėl žemės ūkio paskirties žemės pardavimo užsienio fiziniams ir juridiniams asmenims. Šiandien pateiksime dar dvi nuomones.

Žemę parduosime

Ūkininkas, Kauno rajono savivaldybės administratoriaus pavaduotojas Leonardas DEGLIUS:
Nors dirbu, kaip sakoma, valdišką darbą, tačiau Seredžiaus seniūnijoje (Jurbarko r.) prižiūriu uošvio paliktą 20 hektarų žemės. Pats esu kaimo vaikas, dirbau agronomu, buvau Kauno rajono žemės ūkio valdybos vyr.agronomas, viršininkas. Ir dabar nuolat sukuosi tarp kaimo žmonių, žemdirbių, tad visi jų reikalai, rūpesčiai man - kaip ant delno. Pasikalbu su jais ir apie žemės pardavimą užsieniečiams. Išgirstu vienokių ir kitokių nuomonių. Norėčiau pasakyti ir savą.


Neaiškumai Rūmuose ir kitur

Patikrino ir pasitikrino...

Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) prezidiumo posėdis tąkart buvo ne visai eilinis. Dar išvakarėse šalies žiniasklaida paskelbė, kad to posėdžio metu Rūmų pirmininkas Jonas Ramonas ketina pateikti atsistatydinimo pareiškimą. Ir išties prezidiumo darbotvarkė buvo papildyta klausimu dėl J.Ramono atsistatydinimo pareiškimo svarstymo. Tą klausimą pateikė pats Rūmų pirmininkas. Beje, prezidiumo nariai tuoj ėmė diskutuoti, ar nederėtų iš posėdžio išprašyti žurnalistų ir pareiškimą svarstyti uždarame posėdyje. Bet paskui nusileista - tegul jau dalyvauja ir jie.
J.Ramonas savo atsistatydinimą motyvavo tuo, kad pastaruoju metu iškilo esminių nesutarimų tarp atskirų ŽŪR narių dėl Konstitucijos 47 straipsnio galimų pataisų. Jis turėjo omenyje dirbamos žemės pardavimą užsieniečiams. Mat neseniai Lietuvos žemės savininkų bei Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungų vadovai paskelbė savo nuomonę, kad dirbamą žemę reikia leisti parduoti ne vien Lietuvos žmonėms, bet ir užsieniečiams, kaip tai daroma ne vienoje užsienio šalyje, kur pažangiai ūkininkaujama.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija