Atnaujintas 2002 m. spalio 25 d.
Nr.81
(1088)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Lietuva
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Likimai
Visuomenė
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Politinis šou

Visu savo "grožiu" vyksta rinkiminis-politinis absurdo spektaklis. Juo puikiai savo siekiams naudojasi valdančioji dauguma. Reikia užsitikrinti rinkėjų balsus? Jokių problemų. Atnaujinamas buvusiems partiniams ir represinių struktūrų darbuotojams pensijų mokėjimas, kaip "nukentėjusiems nuo represijų". Priimami įstatymai, kad rinkimuose gali dalyvauti ir būti išrinkti ne Lietuvos piliečiai. Nelogiška? Viskas logiška, kas naudinga partijai ir vyriausybei. Kurpiami ir skubos tvarka priiminėjami įstatymai dėl politinio pasitikėjimo tarnautojų. Ir, pralaimėjus rinkimus, bus galima likti valdžioje. Žodžiu, "išėjus" pasilikti. Partijos kolegos vartoja tarpusavyje kreipinį "bičiuliai". O kaipgi kitaip? Sėkmingai "prichvatizavus" ir iškopinėjus Lietuvą, visi bendražygiai tapo "bičiuliais".
Šis politinis šou valdančiajai daugumai - tiesiog būtinas. Už jo - kaip už širmos? Nukreipiant į jį žmonių dėmesį, susidaro dėkinga proga patvarkyti savo ir artimųjų žemiškuosius reikalus. Ir jeigu atsiranda toks "nesusipratėlis" kaip Prezidentas, kuris išdrįsta pareikšti nepasitenkinimą žemės ūkio, švietimo, kultūros, aplinkos apsaugos ir sveikatos apsaugos ministrų bei tokio reikalingo žmogaus, kaip Valstybinės vaistų kontrolės vadovas, darbu, už juos iškart mūru stoja Premjeras, Seimo Pirmininkas ir visi "bičiuliai", susispietę į daugumos frakcijas. Gi žmonėms aiškinam, kad viskas gerai, kad ministrai suplukę dirba Tėvynės ir žmonių labui. Ką kalba Prezidentas - niekai. Prasidėjo rinkimų kampanija, todėl ši kritika nieko neverta.


Pempės, čigonai, išdavystė ir rinkimai

Pievose lizdus sukantys paukščiai savo kiaušinėlius ar išsiperėjusius jauniklius nuo grobuonių, piemenų ir jų šunų dažnai bando apsaugoti vilionėmis. Ypač balose ant kupstų lizdus turinčios pempės gabiai suvaidina bejėgį, palei žemę plasnojantį lengvą grobį. Pakankamai toli nuo lizdo priešą nuviliojusi pempė staiga ,,pagyja", pakyla į orą - ,,ir pašvilpk". Net čigonai, gal iš pempių išmokę, tą metodą naudoja. Kai vieni šnekomis, dainomis ar šokiu nukreipia šeimininkų dėmesį nuo namų, kiti nekliudomi namus aptuština.
Panašiai elgiasi ir susiorganizavę politinės pempės ir politiniai čigonai. Ypač prezidento rinkimų metais. Jungtinėse Amerikos Valstijose įtakingasis krašte įsitvirtinęs elitas dažnai rinkėjus nuvilioja nuo pasirengimo didžiausios konstitucinės galios turinčio Kongreso rinkimams. Tai atlieka sukeldami dažnai karnavalu virstantį garsų ir blizgantį prezidento rinkimų šurmulį. Opozicijos ir šiaip balsuotojų visą dėmesį prezidento rinkimams pagavę, politiniai čigonai - politinio elito klikos vadai - užkulisiuose rengia dirvą vienos ar kitos partijos ,,liberalams" bei kosmopolitams į Atstovų rūmus ir į Senatą pasodinti.