Atnaujintas 2002 m. lapkričio 6 d.
Nr.83
(1090)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Nuomonės
Laikas ir žmonės
Kultūra
Gimtas kraštas
Švietimas
Žvilgsnis
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Įkurta aukštoji mokykla - maloni staigmena

Panevėžio kolegijos laikinasis direktorius Petras Miniukas

Trečias mėnuo mieste prie Nevėžio upės veikia kolegija - pirmoji savarankiška aukštoji mokykla Aukštaitijos sostinėje. Baigusieji ją studentai įgis aukštojo, bet neuniversitetinio išsilavinimo diplomą. Su laikinai einančiu Panevėžio kolegijos direktoriaus pareigas Petru MINIUKU kalbėjosi "XXI amžiaus" korespondentas Bronius VERTELKA.

Ar miestui reikėjo tokios aukštosios mokyklos?
Apie tai, kad Panevėžyje būtina steigti savarankišką aukštąją mokyklą, kalbos sklido daugiau kaip dešimt metų. Tačiau tunelio gale universitetui šviesos nesimatė.
Aukštesnioji technikos mokykla, kuriai aš vadovavau, kaip ir kitos panašaus profilio mokymo įstaigos pagal atitinkamus įstatymus netolimoje ateityje turėjo būti performuotos į profesines mokyklas ar į kolegijas. Nelaukdami, kol tai įvyks, žengėme, aišku, ne pirmieji, drąsų žingsnį. Buvo įkurta bei švietimo ir mokslo ministro įsakymu patvirtinta vienuolikos žmonių iniciatyvinė grupė. Tai buvo aukštųjų mokyklų, apskrities, ministerijos atstovai. Aš buvau paskirtas šios grupės pirmininko pavaduotoju. Atsitiko taip, jog tos grupės pirmininkas mokėsi magistrantūroje, ir todėl praktiškai beveik metus visam darbui vadovavau aš pats.