Atnaujintas 2002 m. lapkričio 22 d.
Nr.88
(1095)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Kunigas puolamas nepelnytai ir vienpusiškai

Didžiąją dalį Pasvalio rajono Kriklinių parapijos tikinčiųjų įskaudino ir papiktino žiniasklaidos išpuoliai prieš kunigą Rimantą Visocką. Susimąstėme: kam ir kokią teigiamą įtaką turėjo šios publikacijos? Atsakymo neradome.
Apkartintas paties Daujėnų parapijos klebono R.Visocko, jo artimųjų gyvenimas, nesmagiai pasijuto buvę svečiai, įskaudinta dalis tikinčiųjų, kita dalis paskatinta liežuvauti, sutrukdyti vyskupijos vadovai ir kt.
Straipsniai mums padvelkė sovietinių laikų ateistinio darbo metodika. Kai nepajėgdavo sukompromituoti religinės ideologijos, griebdavosi dvasininkų kritikos.
Pasak Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, jaunuolis, rinkdamasis kunigystę, pasirenka kančios, kryžiaus, o ne šlovės kelią. Garbingai padėkime juo eiti.
Kunigas R.Visockas puolamas nepelnytai ir vienpusiškai. Nematomi ir nevertinami jo geri darbai, kasdienė veikla, daugybė rūpesčių ir atliktų kilnių darbų trijose parapijose, kurias jis aptarnauja.Visgi jauną, veiklų, energingą kunigą ir žiniasklaidai reikėtų pastebėti, paskatinti dar uoliau dirbti, o ne trypti ir tyčiotis ("Dviračio televizija", 2002 m. spalio 30 d.). Gerai, kad kun. R.Visockas nepalūžo ir toliau eina tuo keliu, pasiryžęs dirbti Bažnyčios ir parapijos labui.
Įvykį aprašiusiuose laikraščių straipsniuose ieškojome, koks gi yra kun. R.Visockio "nusikaltimas". Tačiau neradome. Nematome nieko bloga, kad kunigas šventė savo gimtadienį, kad pobūvis buvo vertas solenizanto. Salė (vadinama šarvojimo sale) tinka visoms parapijiečių reikmėms. Juolab kad dauguma kaimo žmonių šarvojami savo namuose. Klebonas R.Visockas Daujėnuose gyvena ir dirba. Čia jo namai. Argi jis šventei vietos turėjo ieškoti svetur?
Iš straipsnių matyti, kad pokylyje dalyvavo pasauliečiai, kurie dar nepratę švenčių švęsti be alkoholio. Norėtųsi tikėti, kad kunigo, jo artimųjų akivaizdoje alkoholis buvo vartojamas saikingai.
Lietuvių kalboje žodis "vaisingas" yra daugiareikšmis. Per trumpą darbo laiką Daujėnuose klebonas R.Visockas suremontavo bažnyčią, padarė daug kitų gerų darbų. Galvojame, kad jau vien už tai jis vertas palinkėjimo darbais vaisingų metų.
Nemanome, kad pats klebonas būtų sau parengęs šventės scenarijų su varpų skambesiu. Klebonui nemalonumų pridarė jo svečiai, nežinodami, kad tokia proga nedera skambinti varpais, nors solenizantas yra Bažnyčios žmogus. Ar klebonas iš anksto galėjo numatyti šį nelemtą pokštą? Kas žino? Bet prie gėdos stulpo jis jau prikaltas.
Būtų gerai, kad Daujėnų miestelio gyventojai pasipiktintų ir tada, kai naktį iš miego juos pakelia girtų šūksniai ir keiksmažodžiai, dūžtančių butelių skambėjimas, laužomų tvorų poškėjimas ir kt.
Kunigas Dievo vardu mums atleidžia visas nuodėmes, o mes jam nieko neatleidžiame?

Kriklinių parapijos tikinčiųjų vardu:
Apolonija Tamulionienė, pensininkė,
Bronislava Babickaitė, mokytoja pensininkė,
Gitana Zubavičienė, Kriklinių pašto viršininkė,
Janina Stašytė, inžinierė mechanikė,
Jonas Mikalajūnas, bažnyčios komiteto narys,
Audrys Lazdynas, bažnyčios komiteto narys,
Jonas Samulionis, ūkininkas

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija