Atnaujintas 2002 m. lapkričio 22 d.
Nr.88
(1095)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Kas taip sunku?

Dažnai kyla klausimas, kodėl Lietuvoje Bažnyčios reitingas vienas iš aukščiausių, o gyvename beveik atvirkščiai: niekas nenori laikytis Dešimt Dievo įsakymų, Evangelijos nuostatų. Niekas taip aiškiai to ir nesugeba nusakyti, tačiau žiniasklaidoje bandoma Bažnyčiai primesti konservartyvumą, atsilikimą. Netgi sakoma, kad šiuolaikiniam žmogui Bažnyčios reikalavimai esą per sunkūs.
Ši nuomonė jau senokai sklando tiek spaudoje, tiek įvairiuose susitikimuose. O kai kam buvo nesuprantama, kodėl Krikščionių demokratų partijos susirinkimai vis būdavo pradedami malda. Kai kurie laikraščiai dėl to krikščionis demokratus vadindavo tiesiog davatkomis blogąja šio žodžio reikšme, o modernieji krikščionys demokratai, norėdami parodyti savo modernumą - naujoviškumą, iš karto atsisakė maldos jau steigiamajame šios partijos susirinkime.
Vienoje televizijos laidoje net buvo klausiama, ar krikščionys nemaną, kad jau laikas atsisakyti kai kurių krikščioniškų dogmų kaip pasenusių. Gaila, jog laidoje dalyvavęs arkivyskupas S.Tamkevičius dėl laiko stokos nespėjo paaiškinti, kad atsisakyti kai ko galima. Pavyzdžiui, II Vatikano Susirinkime buvo atsisakyta lotynų kalbos. Bet ar čia krikščioniškumo esmė? Nejaugi žiniasklaidos atstovai nežino, kad krikščionybės esmė yra Dešimtyje Dievo įsakymų ir Naujajame Testamente?