Atnaujintas 2002 m. lapkričio 22 d.
Nr.88
(1095)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Ukrainietis kunigas po dešimtmečio - vėl Anykščiuose

Kun.Petras Gubčiakevičius, OFM, (dešinėje), kartu su Anykščių parapijos klebonu kun. Stanislovu Krumpliausku prie klebonijos

Spalio mėnesį per kunigų rekolekcijas Panevėžyje Anykščių Šv.Mato parapijos klebonas kun. Stanislovas Krumpliauskas sutiko atostogaujantį Lietuvoje vienuolį iš Ukrainos - buvusį Anykščių bažnyčios vikarą kun.Petrą Gubčiakevičių ir pasikvietė į svečius. Kvietimas buvo mielai priimtas ir štai po dešimtmečio buvęs vikaras vėl apsilankė Anykščiuose. Jis dalyvavo liturginėse apeigose, lankė ligonius, bendravo su tikinčiaisiais. Kunigas netvėrė džiaugsmu, kad daugelis anykštėnų jį atpažino, svetingai sutiko, gražiai pagerbė, nors per tą dešimtmetį smarkiai pasikeitė ir Anykščiai, ir anykštėnai. Ir pats dvasininkas pasikeitė. Parapijiečiai, įpratę matyti vikarą su kunigo sutana, dabar jį išvydo su rudu vienuolio bernardino abitu.

Paskyrimas - į Anykščius

Vaikinas nuo jaunų dienų svajojo būti katalikų kunigu. Tačiau sovietmečiu tokios kunigų seminarijos SSRS veikė tik Kaune ir Rygoje - Ukrainoje seminarijos nebuvo. Jis norėjo stoti į Kauno tarpdiecezinę kunigų seminariją, tačiau nemokėjo lietuviškai, ir tai buvo pirmoji kliūtis, trukdžiusi išsipildyti jo svajonei.