Atnaujintas 2002 m. lapkričio 29 d.
Nr.90
(1097)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Visuomenė
Krikščionybė šiandien
Laikas ir žmonės
Aktualijos
Rinka
Nuomonės
Pasaulis
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

„Gerumas mus vienija“
„Lietuvos Caritas“ kreipimasis
dėl labdaros akcijos „Gerumas mus vienija“

Mylimi broliai ir seserys,
Advento metas sušildo mūsų širdis Išganytojo Gimimo šventės laukimu. Gamtoje tai yra šaltasis metų laikas, kuris geros valios žmonėms primena, kad ir šiandien daug kas, kaip anuomet į Betliejų keliaujantys Jėzaus Motina ir šv.Juozapas, neturi jaukios pastogės. Daug kam trūksta duonos ir drabužių. Vargstantieji labiau už tai stokoja meilės ir užuojautos, o tai reiškia, kad šių, svarbiausiųjų gėrybių stokoja visuomenė – stokojame mes visi.
Dievo meilė kreipiasi į mus Šventajame Rašte užrašytais apaštalo Jokūbo žodžiais: „Kas iš to, mano broliai, jei kas sakosi turįs tikėjimą, bet neturi darbų?! Ar gali jį išgelbėti tikėjimas? Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdieninio maisto, ir kas nors iš jūsų jiems tartų: „keliaukite sveiki, sušilkite, pasisotinkite“, o neduotų, ko reikia jų kūnui, kas iš tų žodžių?! Taip pat ir tikėjimas: jei neturi darbų, jis savyje miręs? (Jok 2, 14-17).
Paliudykime mūsų Tikėjimo gyvybę ir pilietinį solidarumą tikėjimo darbais, kuriuos taip dalykiškai nusakė Jėzaus mokinys Jokūbas. Per visą Adventą (gruodžio 1-24 d.) nustatytu laiku, priimtinu vietos sąlygomis (kiekviena parapija čia galėtų skelbti jai tinkamas dienos valandas), prie parapijų bažnyčių (ar vietos „Caritas“ skyrių) jūsų geros valios aukų lauks „Caritas“ bendradarbiai, akcijos „Gerumas mus vienija“ savanoriai talkininkai. Savo pinigine auka, negendančio maisto ar drabužių labdara jūs galite sušildyti ne vieną skurde sužvarbusią širdį, šeimą, atstumtus ir vienišus žmones.
Ataskaitos apie jūsų aukų panaudojimą bus skelbiamos viešai.
Dovanokime vieni kitiems tikrąjį šv.Kalėdų džiaugsmą, sekdami pavyzdžiu Kristaus, kuris perėjo žemę, darydamas gera!
Nuoširdžiai dėkojame visiems akcijos „Gerumas mus vienija“ dalyviams, rėmėjams ir aukotojams!

„Lietuvos Caritas“

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija