Atnaujintas 2002 m. lapkričio 29 d.
Nr.90
(1097)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Visuomenė
Krikščionybė šiandien
Laikas ir žmonės
Aktualijos
Rinka
Nuomonės
Pasaulis
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Pirmoji Kalėdų džiaugsmo žinia
Lietuvos vyskupų kreipimasis dėl „Lietuvos Caritas“ rengiamos Advento akcijos „Gerumas mus vienija“

Brangūs broliai ir seserys,
Jau nuo 1998 metų „Lietuvos Caritas“ drauge su vyskupijų "Caritas" organizacijomis Advento laikotarpiu rengia labdaros akcijas, kur tikintieji yra skatinami savo aukomis paliudyti praktišką meilę vargo paliestiems mūsų broliams. Tai metas, kada mokomasi ir mokoma vėl iš naujo atrasti "tikėjimo ir jo darbų" jungties svarbą, kaip tai paliudija apaštalas Jokūbas: "Kas iš to, mano broliai, jei kas sakosi turįs tikėjimą, bet neturi darbų?! Ar gali jį išgelbėti tikėjimas? Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdieninio maisto, ir kas nors iš jūsų jiems tartų: "keliaukite sveiki, sušilkite, pasisotinkite", o neduotų, ko reikia jų kūnui, kas iš tų žodžių?! Taip pat ir tikėjimas: jei neturi darbų, jis savyje miręs" (Jok 2, 14-17).
Advento laikotarpis, vedantis į Betliejuje gimsiančio Dievo Sūnaus realybę, mus kviečia pastebėti šalia savęs esantį žmogų, kuriam gali stokoti įvairiausių gėrybių: materialinių ir kartais dar labiau - meilės, užuojautos ir supratimo. Šioji realybė tampa dar labiau įpareigojanti, kai jinai suvokiama kaip tiesioginė evangelizacijos, taigi ir krikščioniško tapatumo, išraiška.
Popiežius Jonas Paulius II apaštališkajame laiške "Pradedant naująjį tūkstantmetį", aiškiai nurodydamas įvairias senąsias ir naująsias neturto formas, kvietė visus tikinčiuosius "darbuotis, kad vargšai kiekvienoje krikščionių bendruomenėje jaustųsi, "kaip savo namuose", suvokiant, kad "be šios, per gailestingumą vykdomos evangelizacijos formos (...) rizikuojama nesuvokti Evangelijos skelbimo, kuris iš tiesų yra pirmasis gailestingumas" (n. 50).
Viliamės, kad sąmoningas dalyvavimas šioje advento akcijoje ne tik parems stokojančiuosius, bet padės kiekvienam katalikui geriau išgyventi savo tikėjimą bei pasitarnaus Gerosios Naujienos skelbimo stiprinimui, todėl kviečiame ir skatiname ją palaikyti ir visapusiškai paremti.
Per visą Adventą kiekvienos parapijos nustatytu laiku, pritaikytu vietos sąlygoms, "Caritas" bendradarbiai bei "Gerumas mus vienija" akcijos savanoriai talkininkai lauks jūsų geros valios aukų. Savo pinigine auka, negendančio maisto ar drabužių labdara bei savo skirtu laiku talkindamas kaip savanoris, jūs galėsite sušildyti ne vieną skurde sužvarbusią širdį, šeimą, atstumtus ir vienišus žmones.
Ši akcija tebus pirmoji kalėdų džiaugsmo žinia mūsų vargstantiems broliams ir visa besirūpinančios Apvaizdos ženklu.

Lietuvos vyskupai

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija