Atnaujintas 2002 m. gruodžio 4 d.
Nr.91
(1098)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kultūra
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Atmintis
Žvilgsnis
Nuomonės
Pasaulis
Kryžkelės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Nėra svetimų bėdų

Grupė konferencijos dalyvių. Iš kairės kun.Vidmantas Balčaitis, Romualda Jakštienė. Dešinėje - kun. Robertas Grigas

„Nebijok, mažoji kaimene: jūsų Tėvas panorėjo atiduoti jums karalystę!” (Lk 12,32)
Pasitinkant 2003-iuosius - Lietuvoje ir Europos Sąjungoje paskelbtus Neįgaliųjų metais, Kaune, Papilio g. 5, lapkričio viduryje buvo atidaryta specialiųjų poreikių vaikų ir jaunimo kūrybos paroda. Šia paroda Lietuvos katechetikos centras (toliau LKC) pradėjo vykdyti projektą „Specialiųjų poreikių vaikų ir jaunimo religinis ugdymas švietimo įstaigose ir kitose bendruomenėse“. Kitas šio projekto etapas - lapkričio 23 dieną Kaune, tame pačiame pastate esančioje Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje, įvykusi įžanginė konferencija. Iš visos Lietuvos susirinkusius dalyvius (apie 200 žmonių) sukvietusi konferencija užtruko septynias valandas.
„Mes rengiamės dideliam darbui, - sakė jau po renginio pakalbintas LKC direktorius kun. Vidmantas Balčaitis, - reikia artimiau susipažinti, pasidalyti patirtimi ir pasiekimais, išsiaiškinti darbo trūkumus, problemas, pasižymėti numatomo darbo kryptis, artimiausius uždavinius; galvoju, ši įžanginė konferencija - gera pradžia.


Svečiavosi Čekijos ambasadorius

Čekijos Respublikos ambasadorius Petr Voznica
su jaunaisiais dainininkais

Lapkričio mėnesį į Ukmergę buvo atvykęs Čekijos Respublikos ambasadorius Petr Voznica su žmona Milada, kiti ambasados darbuotojai. Svečiai aplankė Ukmergės „Šilo“ vidurinę mokyklą, susitiko su savivaldybės Viešosios bibliotekos mažaisiais skaitytojais. Svečius lydėjo Ukmergės rajono merė Janina Akstinavičienė, savivaldybės administratorius Pranciškus Tamoševičius, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė bei Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Eidukaitienė.
Ukmergės viešojoje bibliotekoje veikė XX amžiaus čekų literatūros paroda, animacinių filmų vaizdajuosčių ekspozicija, vaikučiai negalėjo atsigrožėti spalvingomis, naujomis knygelėmis.

Čekiškų knygelių paroda

Svečiai Ukmergės „Šilo“ vidurinėje mokykloje maloniai bendravo su pedagogais ir vyresniųjų klasių moksleiviais. Kaip teigė pats ambasadorius, pasirodo, jog pasaulis pakankamai mažas. Bendraujant su ukmergiškiais paaiškėjo, jog viena „Šilo“ vidurinės mokyklos mokinė J.Vaidonavičiūtė, yra gimusi Čekijoje, Olomouco mieste. P.Voznica pažymėjo, jog Čekija ir Lietuva turi panašumų, o sostines skiria tik 900 kilometrų.


Netradicinis jubiliejus

Spalio pabaigoje Ukmergės Dukstynos pagrindinė mokykla šventė savo gyvavimo 25-metį. Per pastaruosius kelerius metus mokykla pasikeitė – iš vidurinės mokyklos tapo dešimtmetė, kuriai vadovauja jauna, energinga, kupina naujų sumanymų direktorė Daiva Liumparienė. Tad į šios mokyklos duris pasibeldęs jubiliejus atnešė džiaugsmo ne tik pedagogams, mokiniams, bet ir visai Dukstynos mikrorajono bendruomenei.