Atnaujintas 2002 m. gruodžio 4 d.
Nr.91
(1098)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kultūra
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Atmintis
Žvilgsnis
Nuomonės
Pasaulis
Kryžkelės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Susitiko su politikais

Vieną lapkričio vakarą, pakviesti Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) Vilniaus Fabijoniškių skyriaus pirmininko Romualdo Liutkaus, Vilniaus Jeruzalės vidurinėje mokykloje apsilankė žinomi politikai: Seimo narė Irena Degutienė, Kultūros, filosofijos ir meno instituto direktoriaus pavaduotojas mokslui, praėjusios kadencijos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas dr. Žibartas Jackūnas, Dailės akademijos rektorius, Vilniaus miesto Kultūros, švietimo, jaunimo reikalų ir sporto komiteto pirmininkas prof. Arvydas Šaltenis, Vilniaus miesto Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Teresė Blaževičienė. Kai kurie jų kandidatuoja į Vilniaus savivaldybės Tarybos rinkimus.
Mokyklos salėje buvo nemažai žmonių. Susirinkusiuosius dainomis pasveikino mokyklos merginų ansamblis. Paskui prasidėjo nuoširdus, atviras pokalbis, atsakyta į rinkėjų klausimus. Kadangi svečiai buvo humanitarinių profesijų atstovai, tai ir pokalbis sukosi apie švietimo, doros, savitarpio supratimo klausimus.


Rinkimų sūkuriuose

Valdančiosios partijos strategai nusprendė sulošti „rusiškos ruletės“ partiją, faktiškai pakišdami vieną savo lyderių Vytenį Andriukaitį, tapusį kartu su Zita iš Mažeikių pagrindiniu TV-3 kandidato į Prezidento postą V.Šerėno „Dviračio televizijos“ herojumi. Partijos vadas, Premjeras ir jo bendražygiai neabejotinai žino, kad oficialaus partijos kandidato šansai patekti į S.Daukanto gatvės rūmus lygūs nuliui. Tad kodėl gi viską išmananti „pragmatiškoji“ partija, tiksliau, jos politbiuro viršūnė, nusprendė sulošti aiškiai neperspektyvia V.Andriukaičio korta? Atrodo, geriausiai tą vadų sprendimą apibūdino žurnalistė Rūta Grinevičiūtė „Klaipėdos“ laikraštyje: „Visą savaitę prasikankinę socdemai nusprendė leisti V.Andriukaičiui pasiekti savo politinį dugną. Grynas partinis išskaičiavimas. Po tokios kampanijos jis politikoje bus vos įžiūrima dulkė, neverta net tryliktos vietos Seimo rinkimų sąraše“. Partijai paprasčiausiai pabodo atlikęs savo darbą mauras. Nors, tiesą sakant, tą dugną bičiulis V.Andriukaitis jau seniai pasiekė, kaip ir jo buvęs partinis viršininkas A.Sakalas, pardavę partiją ir net jos pavadinimą LDDP vadams. Už tai buvo pamaloninti amžinai valdyti atėjusios partijos vicepirmininko ir garbės pirmininko bei Teisės ir Europos komitetų pirmininkų postais. Nors nieko jie šiuose komitetuose nesprendžia, kaip ir rusų klasiko A.Čechovo vestuvių generolai.