Atnaujintas 2002 m. gruodžio 6 d.
Nr.92
(1099)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Visuomenė
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Padeda tikėjimas ir malda

Dažnai imu į rankas laikraštį „XXI amžius“. Iš jo sužinau, kas vyksta pasaulio, Lietuvos padangėje, kokie džiaugs-mai, sunkumai, rūpesčiai ne-ramina bažnyčių, kaip gyvena katalikai, visi žmonės.
Taip pat dažnai lankausi ne vien savo parapijos Kauno Šv.Antano bažnyčioje, bet ir kitose. Kur tik tenka būti, nors ir tolimame Lietuvos kampelyje, visuomet stengiuosi aplankyti to krašto bažnyčią, nepaisydamas, ar ji puošni, didinga, ar kukli bažnytėlė. Visose randu laiko susikaupti, padėkoti Viešpačiui už pragyventą laiką ir už tas dienas, kurios man dar skirtos gyventi. Tuo aš tarsi vykdau savo močiutės Onos priesakus. Gal 1946 metais ir anksčiau, kai dar buvau vaikas, močiutė man sakydavo: „Vaikeli, jei nori būti laimingas, kuo dažniau lankykis bažnyčioje, sukalbėk nors vieną poterėlį, ir tave Dievas laimins“. Taip visą gyvenimą ir darau. Taip pat pasimeldžiu prie močiutės kapo, padėkoju jai už meilės Dievui ir žmonėms skiepijimą, kitus gražius patarimus. Mano maldas Aukščiausiasis išklauso, aš Jo duotu gyvenimu esu patenkintas ir savo maldose už tai dėkoju.
Taip pat norėčiau pasakyti geranorišką pastabą dėl kai kuriose bažnyčiose esančios tvarkos. Kone visose bažnyčiose yra gražios sakyklos, tačiau kunigai jomis nesinaudoja, pavyzdžiui, iš jų pamokslų nesako. Tik gal Petrašiūnų bažnyčios klebonas sako pamokslus iš sakyklos. Kai kada - dar kai kur. Bet tai retenybė. Kodėl? Juk nuo seno kunigai skelbdavo Dievo žodį iš sakyklų.

Juozas NAGINIONIS
Kaunas

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija