Atnaujintas 2002 m. gruodžio 20 d.
Nr.96
(1103)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Perkantieji eglę gavo Kalėdų liturgijos bukletą

Austrijoje, kaip ir daugelyje kitų Europos šalių, Advento laikotarpiu vyksta eglučių pirkimo vajus. Kalėdų eglutė, Austrijoje vadinama „Christbaum“ („Krikščionišku medžiu“), yra tradicinė Kristaus Gimimo švenčių puošmena austrų šeimose. Tačiau šiemet sostinės Vienos ir kitų šalies vyskupijų pastoracinės tarnybos bei pasauliečių organizacijos „Katalikų akcija“ iniciatyva, perkant eglutes kartu dovanai įteikiamas spalvingas bukletas su šv.Kalėdų religinių apeigų aprašymu. Vien tik Vienoje 60-yje eglučių pardavimo centrų išdalyta kelios dešimtys bukletų su prakartėlės atvaizdu tituliniame puslapyje.
„Bukletai suteiks konkrečią pagalbą tiems, kurie tikrai krikščioniškai nori apipavidalinti šventąjį Kūčių vakarą šeimoje ir dar kartą paaiškins Kalėdų švenčių prasmę“, - sakė Korinto provincijos Katalikų akcijos pirmininkas Kurtas Haberis, kuris pats dalyvavo bukletų, pavadintų „Palaimingų Kalėdų švenčių“, dalijime eglučių parduotuvėje. Iš tikrųjų kalėdinių eglučių puošimo tradicija šeimose išliko iki šiol, tuo tarpu daugelis krikščioniškų Kalėdų švenčių papročių sekuliarizuotoje visuomenėje jau pamiršti. Kai kur šventąjį Kūčių vakarą prie papuoštos eglutės ir vaišių stalo tik apsikeičiama dovanomis, o daugiau net nežinoma ką daryti.
Dalijamuose bukletuose yra Kalėdų švenčių Šventojo Rašto skaitinių santrauka, meditacijų aprašymas, atitinkamų maldų ir giesmių tekstai, kiti paaiškinimai. Taip yra skatinamas Kalėdų šventimo kultūros atgaivinimas šeimose, teigia Vienos arkivyskupijos pastoracinės tarnybos generalinis sekretorius Francas Ferstlis.

Kathpress

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija