Atnaujintas 2002 m. gruodžio 20 d.
Nr.96
(1103)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Pasirinkime vieną kandidatą ir jam atiduokime savo balsą

Vis arčiau Prezidento rinkimo diena, visi kandidatai nori būti Prezidentu, bet vieta – tik vienam iš jų. Daugelis partijų ragina balsuoti tik už jų kandidatą, net didžiulės jų figūros visuose miestuose išstatytos. Garsiausiai raginama balsuoti už A.Paulauską, V. Andriukaitį, R.Paksą ir kitus, kurie mums ne prie širdies. Mes, tikintieji, laukiame, ką pasakys klebonai, vyskupai. Kunigai turi aiškiai pasakyti savo parapijos rinkėjams, ką pasirinkti. O ne kaip anksčiau sakydavo: „Balsuokite už geriausią kandidatą“. O kuris tas geresnis? Žmonės tik girdi jų gražius pasisakymus per radiją, televiziją. Praėjusiuose rinkimuose balsavome už V.Adamkų, nors jis rinkėjus kažkiek apvylė.
Šiandien yra du rimti kandidatai – tai Valdas Adamkus ir Australijos lietuvis Juozas Edvardas Petraitis. Būtų gerai išgirsti ir kunigų nuomonę. Gerbiami kunigai, į Sibirą jau niekas nebeištrems: nei kunigų, nei tų, kurie balsuos už nurodytą kandidatą. Žiūrėkite, kaip komunistai aiškiai nurodo žmonėms, už ką balsuoti: pilnos pašto dėžutės prikemšamos lietuvių ir rusų kalbomis išleistų laikraščiukų. Yra stambių įmonių, kurių vadovai nepagaili lėšų rinkimų agitacijai, perveda šimtus tūkstančių litų į kandidatų banko sąskaitas. Mes, tikintieji, tokių lėšų neturime, tad praverstų nuoširdus kunigų patarimas. Stenkimės, kad neateitų neaiškios pakraipos partiniai, kurie bus paklusnūs Rusijos agentams.

Pranas VIRKŠAS
Klaipėda

Redakcijos prierašas: Kaip patarimą, kokį pasirinkti kandidatą sekmadienį vyksiančiuose Prezidento ir savivaldybių rinkimuose, pirmajame puslapyje publikuojame Lietuvos Vyskupų Konferencijos kreipimąsi.

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija