Atnaujintas 2003 m. sausio 3 d.
Nr.1
(1105)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Nuomonės
Ora et labora
Darbai
Visuomenė
Atmintis
Laikas ir žmonės
Lietuva
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Dėl paramos Valdui Adamkui

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdyba rugpjūčio 6 dieną priėmė nutarimą 2002 metų Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose remti Valdo Adamkaus kandidatūrą ir pakvietė visas rezistentų organizacijas viešai ir aktyviai agituoti už V.Adamkų.
V.Adamkų parėmė partizanų, politinių kalinių ir tremtinių organizacijos, TS(LK) ir kai kurios kitos politinės partijos, nekėlusios savo kandidatų, taip pat daugelis gausių visuomeninių organizacijų.
Gruodžio 22 dieną už V.Adamkų savo balsus atidavė 35 proc. rinkimuose dalyvavusių piliečių, tuo įvertindami jo pastangas ir darbą siekiant Lietuvos narystės NATO ir Europos Sąjungoje, rūpinantis krašto apsauga, aktualiais užsienio ir vidaus gyvenimo klausimais. Tačiau to nepakako, kad V.Adamkus būtų išrinktas pirmame rinkimų rate. Liko ne iki galo atlikta piliečių pareiga išrinkti šalies Prezidentą.
Liko ir Prezidento nebaigtų darbų: stojimo į NATO ir ES sutartys ir jų ratifikavimas, šlubuojanti teisėsauga, skurdo ir neteisybės apraiškos bei nereformuotos svarbios visuomenės gyvenimo ir veiklos sritys, kurios rūpėjo ir rūpi Prezidentui. Pradėtus darbus privalu užbaigti tiek šalies piliečiams, tiek šalies Prezidentui.
Esame įsitikinę, kad kitas kandidatas į šalies Prezidento postą nėra taip gerai ir įvairiapusiškai susipažinęs su artimiausioje ateityje spręstinomis problemomis, neturi tiek patirties ir autoriteto šalies viduje ir tarp užsienio diplomatų, kaip V.Adamkus.
Dar kartą kviečiame visas rezistentų organizacijas, partizanus, buvusius politinius kalinius ir tremtinius, kitas visuomenines organizacijas, visas politines partijas, kurių kandidatai nepateko į antrąjį rinkimų ratą, paremti V.Adamkaus kandidatūrą. Kreipiamės į visus Lietuvos piliečius, kviesdami sausio 5 dieną atlikti savo pilietinę pareigą iki galo – savo pačių labui išrinkti Valdą Adamkų Lietuvos Respublikos Prezidentu antrai kadencijai.
Sveikiname visus su šventėmis ir linkime laimingų lemtingųjų 2003 metų!

Povilas JAKUČIONIS
Lietuvos politinių kalinių ir
tremtinių sąjungos pirmininkas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija