Atnaujintas 2003 m. sausio 3 d.
Nr.1
(1105)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Nuomonės
Ora et labora
Darbai
Visuomenė
Atmintis
Laikas ir žmonės
Lietuva
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Klausėsi vargonų muzikos

Muzikos akademijos vargonų ir klavesino katedros lektorius Gediminas Kviklys su savo studentėmis (iš kairės): Giedre Prūselaityte, Laura Stančikaite, Raminta Skurulskaite ir Aušra Kazlauskaite

Autoriaus nuotrauka

Šeštadienio vakare, likus kelioms dienoms iki šv. Kalėdų, Panevėžyje, Švč. Trejybės bažnyčioje, vyko vargonų muzikos valanda. Renginį organizavo šios bažnyčios vargonininkas Jonas Grubliauskas.
Šį kartą iš Vilniaus buvo atvykę Muzikos akademijos vargonų ir klavesino katedros lektorius Gediminas Kviklys su savo studentėmis. Pirmo kurso studentė Giedrė Prūselaitytė atliko B.Černohorsky tokatą, J.S.Bacho choralą „Leisk man širdingai trokšti“. To paties kurso studentė Laura Stančikaitė vargonais grojo M.Rossi „Tokatą“, E.Arro estų liaudies melodiją. Vargonų klasės antrakursė Raminta Skurulskaitė muzikos mylėtojams pateikė D.Buxtehude choralą „Ateik, pagonių išganytojau“ ir G.Töpfer „Allegro moderato“ iš sonatos d-moll. Muzikos akademijos pirmo kurso magistrantė Aušra Kazlauskaitė vargonavo J.Brahmso choralą ir fugą „O liūdesy, o širdgėla“, choralus: „Už ką tave, mieliausias Jėzau“, „Leisk man…“, preliudą ir fugą a-moll. Kadangi Švč. Trejybės bažnyčia pagrįstai gali didžiuotis puikia akustika, todėl po jos skliautais nuostabiai gražiai skambėjo vilniečių atliekama vargonų muzika.

Bronius VERTELKA
Panevėžys

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija