Atnaujintas 2003 m. sausio 17 d.
Nr.5
(1109)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ne politika yra nešvari

Dažniau būna nešvarūs politikai. O dar dažniau – juos tokius išugdžiusi visuomenė. Ne tik išugdžiusi, bet ir vis palaikanti. Yra paklausa, turi atsirasti ir pasiūla. O visuomenė nori nešvarių politikų ir savo norą parodo, atitinkamai balsuodama.
Baigėsi rinkimai. Postai užimti. Nauji pretendentai, jeigu tokių rasis, kaip reikėtų manyti, apie ką jie dabar galvoja? Tikrai ne apie valstybę nei kaip kuo geriau jos labui darbuotis. Jeigu apie tai galvotų, o dar ir taip elgtųsi – niekas niekada jų neišrinktų, nes tokių visuomenei nereikia. O reikia gražiai padabintų įspūdingų apgaudinėtojų. Tokie paklausūs, tai todėl vis ir atsiranda. Pinigai kaupiami ir meluotojų kadrai rengiami. Vis nauji, nors gal užtektų ir šito vieno, dabar išrinkto, nes yra palyginti jaunas, ir dar skraido.
Nepaliaujamas spektaklis tęsis. Įvaizdininkai be paliovos plušės. Nuolatos matysime tai ašarojantį, tai žodžius ryžtingai kapojantį Prezidentą. Nusikaltėliai už jo nugaros – kaip už mūro, neliečiami ir diktuojantys, o Rusija Lietuvoje – kaip namuose.
Tokiame spektaklyje gyvensime ir vis tiek nesakysime, kad politika yra nešvari. Tik visuomenė, kuri ugdo ir nori tokių politikų.

Gražina TRIMAKAITĖ
Marijampolė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija