Atnaujintas 2003 m. sausio 24 d.
Nr.7
(1111)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Provincija
Rinka
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dovana ištikimiausiems „XXI amžiaus“ skaitytojams - kelionė į Vatikaną

Iš kairės: „XXI amžiaus“ redaktorius Edvardas Šiugžda ir „Juveturos“ direktorius Stanislavas Labovič traukia laimingus prenumeratos kvitukus

Praėjusiųjų metų pabaigoje skaitytojams skelbėme, kad užsiprenumeravusieji „XXI amžių“ visiems 2003 metams turės galimybę dalyvauti loterijoje ir laimėti nemokamą kelionę į Vatikaną, kurią padovanojo piligrimų turizmo agentūra „Juvetura“, esanti Vilniuje, Bazilijonų g.3. „Juvetura“ dažniausiai organizuoja turistines, apžvalgines ir pažintines maldininkų keliones po įvairias Lenkijos ir Italijos šventas vietas, o šią vasarą numatoma kelionė į Portugalijoje esančią Fatimą, kur beveik prieš 100 metų trims vaikams apsireiškė Švč.Mergelė Marija. Taip pat bus aplankytas Lurdas (Prancūzija), maldininkai turės progos pasigėrėti Ispanijos vaizdais.
Šįkart ištikimiausiems mūsų skaitytojams malonu pranešti, kad „Juvetura“ direktorius Stanislavas Labovič artimiausias keliones, kurių maršrutai veda į Vatikaną, pakeliui Lenkijoje aplankant Krokuvą, Čenstakavą, Austrijos sostinę Vieną, Italijoje - Romą, Veneciją, Florenciją, Pizą, Asyžių, San Mario de Angelį, seniausią Europoje San Marino valstybę, padovanojo net šešiems skaitytojams. Šį pirmadienį „Juvetura“ direktorius S.Labovič ir „XXI amžiaus“ redaktorius Edvardas Šiugžda redakcijoje ištraukė šešis laimingus skaitytojų atsiųstus „XXI amžius“ metinės prenumeratos kvitus.


Žemės ūkio skyrių sugrįžimas

Alvydas Rimdeika

Praeitų metų balandžio mėnesį iš apskričių viršininkų administracijų į rajonų savivaldybes buvo sugrąžinti žemės ūkio skyriai. Pasibaigus metams, jau galima aptarti, kokie tokio pertvarkymo rezultatai, ką reikėtų daryti, kad kaime būtų daugiau tvarkos, daugiau dėmesio būtų skiriama žemdirbiui, jo šeimai. Apie tai savo mintimis su "XXI amžiaus" laikraščio skaitytojais dalijasi buvęs Kauno apskrities viršininko administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas, šiuo metu - Kauno rajono savivaldybės žemės ūkio skyriaus vedėjas Alvydas RIMDEIKA, buvęs rajono Žemės ūkio skyriaus vedėjas, dabar - skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas ŠNIAUKA ir buvęs Kauno apskrities Kauno rajono žemės ūkio valdybos viršininkas, dabar - rajono savivaldybės administratoriaus pavaduotojas, kuruojantis žemės ūkį, Leonardas DEGLIUS.