Atnaujintas 2003 m. sausio 24 d.
Nr.7
(1111)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Provincija
Rinka
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Labdaringosios vienuolės

Prieš porą metų vieno seniausių Kauno rajono Raudondvario seniūnijos Kvesų kaimo gyventojo Prano S. namelio duris pravėrė moteris su juoda skraiste ant galvos. „Aš iš Paštuvos vienuolyno“, - prisistatė ir ant senolio stalo pradėjo krauti įvairias gėrybes - apelsinus, kavą, cukrų, meduolius. Nors Pranas S. nesiskundžia savo gyvenimu - turi gerus, supratingus kaimynus ir Kėdainiuose gyvenantys sūnus su marčia dažnokai aplanko, tačiau vienuolių vizitai jį maloniai pradžiugina. Dabar senolis gali pasilepinti karšta sriuba, kurią labai mėgsta, kitais gardėsiais.
Apie labdaringą Paštuvos basųjų karmeličių vienuolyno vienuolių veiklą, jų iniciatyva įrengtą valgyklą, kurioje valgo dešimtys senelių, vaikų, žino daugelis aplinkinių kaimų gyventojų. Tačiau ne kiekvienas bedalis gali kasdien keletą kilometrų ateiti į geruosius namus. Todėl vasarą šiose apylinkėse sutikti dviračiu važiuojančią moterį vienuolės drabužiais tapo įprastu reiškiniu. Pabjurus orams, kai keliai pasidaro nepravažiuojami, seneliams ir neįgaliesiems maistą išvežioja vienuolyno vairuotojas.
„Esame laimingi, kad mūsų apylinkėse įsikūrė vienuolynas, - kalbėjo Tolivardžių kaimo gyventoja Danutė K. - Žinome, jog, ištikus kokiai bėdai, vienuolės parems ne tik materialiai, bet ir moraliai“. Moteris papasakojo, kiek gero jų šeimai padarė vienuolės.
…Danutė ir Petras augina septynis vaikus. Abu bedarbiai. Tiesa, vasarą talkina vietos ūkininkams. Už darbą gauna vieną kitą dešimtinę, daržovių, bulvių. Tačiau šių pajamų ir valstybės mokamų pašalpų ne visada užtenka vis brangstančiai duonai, margarinui, cukrui. Jei ne geraširdės vienuolės, šeimai išties būtų sunku.