Atnaujintas 2003 m. vasario 5 d.
Nr.10
(1114)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Pasaulis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Darbai
Nuomonės
Politikos užkulisiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lyg eilėraščių almanachas

Utenos dailininkai su Kultūros centro direktoriumi A.Palskiu ir rajono vicemeru Alvydu Katinu

Kasmet sausio mėnesį Utenos kultūros centro meno galerijoje, kuriai vadovauja Ramunė Bivainienė, rengiama tradicinė uteniškių dailininkų darbų paroda. Šįmet joje dalyvauja net 24 autoriai, meno gerbėjams pristatę per 30 naujausių grafikos, tapybos, keramikos ir skulptūros darbų.
„Ši paroda yra geriausias įrodymas, kad Utenoje gyvenantys kūrėjai neleidžia tinginiauti sielai, nes tingėdama ji eižėja, dulka ir nebepastebi grožio“, - sakė Utenos rajono vicemeras Alvydas Katinas, pavadinęs tradicinę parodą ne tik dailininkų atskaita visuomenei, bet ir turiningu bendravimu tarpusavyje, buvimu su tais, kuriuos myli ir iš kurių semiasi idėjų ir tvirtybės.
Poetas Petras Panavas pasidžiaugė pačiu tokios parodos buvimo faktu. Ekspozicija jam priminė įvairiaspalvių eilėraščių almanachą, kuriame kiekvienas autorius kitoks. Nors iš vieno ar dviejų paveikslų sunku spręsti apie kūrybos visumą, tačiau įvairovė įdomi. Poeto nuomone, būtų galima surengti bent vieną tokią parodą pagal iš anksto numatytą temą - ir tradicija nenukentėtų, ir ekspozicija įgautų kitokio svarumo ir prasmės.