Atnaujintas 2003 m. vasario 28 d.
Nr.17
(1121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Rinka
Aktualijos
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno dekanate

Dar vienas ,,Atgaivink“

Šv.Antano parapijoje, artėjant Gavėniai, prasidėjo rengimasis tolesnei „Atgaivink“ veiklai. Vasario 6 dieną parapijos bibliotekoje į buvusios pakopos aptarimą ir naujosios pristatymą susirinko Tikėjimo pasidalijimo grupelės (TPG) globėjai. Drauge su klebonu kun. V.Vaškeliu pasimeldę, klausėsi Šventojo Rašto ištraukos. Paskui visi dalijosi praėjusios „Atgaivink“ pakopos įspūdžiais.
Pastebėta, kad į grupelių veiklą įsitraukė ir iš kitų parapijų dvasinių vertybių atėję ieškoti tikintieji, kurie čia patyrė vidinį atsinaujinimą. Iš pradžių grupelių nariai nedrąsiai kalbėjo apie savo tikėjimo patirtį, tačiau, besigilindami į Dievo žodžio prasmingumą, jie liudijo vis drąsiau.
Pasiekti rezultatai paskatino daugumą grupelių ir toliau bendrauti. Tikintieji susidraugavo, lankė vieni kitus, ypač sunegalavusius, drauge šventė gimtadienius ir kitas šventes, keitėsi kalėdinėmis dovanėlėmis, šelpė stokojančius grupelių narius bei dalyvavo dvasiniuose seminaruose. Kai kurie globėjai stokojantiems nariams pigiau parūpino ne tik Naujojo Testamento knygų, bet ir žurnalėlių “Žodis tarp mūsų” - kad tik kasdien būtų skaitomas Dievo žodis.
Pastebėta, kad vyresnio amžiaus žmonėms labai reikia bendravimo. „Atgaivink“ dėka jie pradėjo gilintis į Šventąjį Raštą. Grupelių jaunimas taip pat ne iš karto išdrįso dalytis tikėjimu. Kai kurie vidutinio amžiaus TPG nariai, būdami užimti kasdieniais rūpesčiais, kartais apleisdavo tradicinio pamaldumo praktikas ir buvo jas primiršę. Globėjai pasirūpino, kad kiekvienas grupelės narys mokėtų apmąstyti rožinio paslaptis. Dabar dauguma dalyvių kalba rožinį namuose.
Susitikimo pabaigoje buvo uždegta geltona žvakutė. Tokios spalvos yra antrosios pakopos knygelės. O jos pavadinimas - “Atsiliepkite į Dievo kvietimą“.
Tegul laimina Viešpats mūsų parapijos atsinaujinimą! Šia intencija kovo 1 dieną, po 18 val. šv. Mišių, rinksimės į „Atgaivink“ išvakarėse bažnyčioje vyksiančią maldos vigiliją. Tikime, kad bendra malda padės mums atsiverti palaimingam Šventosios Dvasios veikimui, dar labiau skatins dvasiškai bendrauti, gilintis į Šventąjį Raštą, sujudins net ir drungniausias širdis.

Vincenta LUKOŠEVIČIENĖ
parapijos „Atgaivink“ koordinatorė

Ukmergės dekanate

Mylimą kunigą palydėjo į amžino poilsio vietą

UKMERGĖ. Vasario 3 dieną ukmergiškiai atsisveikino su Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos altaristu kun. jubil. Jonu Girdzevičiumi (1914-1939-2003). Jis palaidotas šios bažnyčios šventoriuje.
Devyniasdešimtmetis kunigas, visą savo gyvenimą paskyręs Dievui, išsiskyrė savo kuklumu. Kun. J. Girdzevičius gimė 1914 m. sausio 10 d. Raseiniuose. 1932-1935 metais mokėsi Kauno kunigų seminarijoje, vėliau mokėsi Kauno Vytauto Didžiojo universitete. 1939 metais kunigystės šventinimus suteikė arkivyskupas J.Skvireckas. Vikaravo Raseinių, Kelmės, Jurbarko rajono parapijose, Ukmergės rajono Veprių bažnyčioje. Klebonavo Kauno rajone. Prieš atvykdamas į Ukmergę, dvidešimt metų paskyrė Balninkams. Nuo 1991 metų rugsėjo mėnesio buvo paskirtas Ukmergės Šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios rezidentu.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija