Atnaujintas 2003 m. kovo 7 d.
Nr.19
(1123)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Prezidentas įteikė Vatikano valstybės sekretoriui Lietuvos valstybės apdovanojimą

Iš kairės: Šventojo Sosto atstovas Lietuvoje arkivyskupas Pėteris Štefanas Curbrigenas, prezidentas Rolandas Paksas, Vatikano sekretorius arkivyskupas Žanas Luji Toranas ir ambasadorius Kazys Lozoraitis

Eltos nuotrauka

Pirmadienį Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas priėmė Vatikano valstybės sekretorių santykiams su užsieniu arkivyskupą Žaną Luji Toraną ir įteikė jam Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Didįjį kryžių. Šis valstybės apdovanojimas aukštajam Vatikano pareigūnui paskirtas už indėlį į Lietuvos ir Šventojo Sosto santykių plėtrą ir už paramą įgyvendinant Lietuvos užsienio politikos tikslus.
Pokalbio metu aptarti Lietuvos Bažnyčios ir valstybės santykiai, integracijos į Europos Sąjungą klausimai, tarptautinė padėtis. Taip pat pasikeista nuomonėmis apie šiuo metu vykstantį Konventą dėl ES ateities.
Pastebėjęs, kad Lietuva ir Vatikanas jau aštuonis dešimtmečius puikiai bendradarbiauja, Ž.L.Toranas pasidžiaugė gerais Lietuvos ir Vatikano santykiais. Arkivyskupas perdavė prezidentui R.Paksui popiežiaus Jono Pauliaus II sveikinimus ir linkėjimus, taip pat Jo Šventenybės norą ateityje susitikti su Lietuvos vadovu. Prezidentas priėmė Popiežiaus kvietimą.
Pokalbio dalyviai kalbėjosi, kaip ES plėtra sąlygos katalikiškų tradicijų stiprėjimą, pasikeitė nuomonėmis apie Konvente svarstomą pasiūlymą - nuorodas į religiją įtraukti į rengiamos Konstitucinės sutarties preambulę.
Lietuvos valstybės vadovas išreiškė nuomonę, jog nuorodos į religiją turėtų būti įtrauktos į būsimąją Konstitucinę ES sutartį.
Susitikime taip pat dalyvavo Šventojo Sosto atstovas Lietuvoje arkivyskupas Pėteris Štefanas Curbrigenas, Šventojo Sosto valstybės sekretoriato Baltijos šalių skyriaus vedėjas C. Balvo, nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius prie Šventojo Sosto Kazys Lozoraitis, Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius Evaldas Ignatavičius, Užsienio reikalų ministerijos Vakarų Europos skyriaus l.e.p. vedėjas Algimantas Misevičius.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija