Atnaujintas 2003 m. kovo 7 d.
Nr.19
(1123)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Apie moterį - tik gerai

Vienoje J.Skliutausko knygoje teko skaityti istoriją, kaip gruzinų poetas Georgijus Leonidzė gerokai apkūlė rūsų poetą Sergejų Jeseniną dėl to, kad šis nepagarbiai atsiliepęs apie moterį. G.Leonidzė sakė: „Nepakenčiu neriteriškų vyrų. Apie moterį galima arba tylėti, arba tik labai gerai kalbėti. Tiktai taip“. Po valandėlės poetas geraširdiškai šyptelėjo: „Bet apskritai Jeseninas buvo jautrus ir nuoširdus žmogus. Jis suprato savo klaidą. Mudu po to nemalonaus incidento likome geri bičiuliai“.
Iš tikrųjų moteris yra gražesnė, jautresnė, švelnesnė už vyrą. Ne veltui daugelio poetų, dailininkų, muzikų ir kitų kūrėjų įkvėpimo šaltinis yra moteris. O svarbiausia, kad moteris gali tapti motina.
Pats nuostabiausias pasaulyje kūrinys - tai motina, laikanti kūdikį ant rankų. Prisiminkime italų dailininko Rafaelio 1514 metais sukurtą paveikslą „Siksto madona“. Ir labai negražu, kai per televiziją ar reklamą kartais moteris vaizduojama nepadoriai, nepagarbiai. Todėl reikėtų išleisti įstatymą: uždrausti per žiniasklaidos priemones nepadoriai (nepagarbiai) vaizduoti moterį (pusnuogę, kaip žaislą prie prekės).

Ramutis Romualdas JUŠKEVIČIUS
Kaunas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija