Atnaujintas 2003 m. kovo 14 d.
Nr.21
(1125)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Stakliškių dekanate

Birštono parapijos Caritas“ narės, moksleiviai ir onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ narės pasirengę lankyti ligonių

Gerumo šviesa

Birštonas. Jau kelerius metus parapijos „Caritas“ narės kartu su Birštono vidurinės mokyklos moksleiviais lanko ligonius ir vienišus senelius prieš Kalėdas ir vasario 11-ąją, pažymint Pasaulinę ligonių dieną. Prieš Kalėdas moksleiviai ligoniams dovanoja savo pieštus atvirukus, padainuoja, padeklamuoja eilėraščių. Šiemet vasario 11 dieną kartu su „Caritas“ narėmis ligonius ir vienišus senelius lankė mokytojos Romos Malinauskienės vadovaujamos trečios klasės mokiniai, neseniai susikūrusio onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ narės, vadovaujamos Anelės Pyragienės, rajoninio laikraščio „Gyvenimas“ bendradarbė Dalė Lazauskienė.
Pasiskirstę grupelėmis, aplankėme apie 50 ligonių, nunešėme lauktuvių, pabendravome. Vaikai padeklamavo eilėraščių, padainavo po dainelę. Ypač džiugu, kad su mumis eina mūsų jaunieji bičiuliai – vaikai, tie gerumo ir šviesos nešėjai, mūsų mažieji žiburėliai. Juk vienatvės ir ligos prislėgtiesiems taip reikia dėmesio ir gero žodžio.
Tos dienos vakare Birštono klebonas kun. Jonas Dalinevičius ir monsinjoras Jonas Kavaliauskas aukojo šv. Mišias už ligonius ir slaugytojus. Pasimelsti susirinko ne tik „Caritas“, Onkologinių ligonių klubo narės, bet ir „Bočių“ bendrijos, sveikuolių klubo „Šilagėlė“ nariai ir kiti parapijiečiai. Prieš šv. Mišias sukalbėjome rožinį už ligonius ir slaugytojus, prašydami Viešpaties Jėzaus ir Dievo Motinos ištvermės, kantrybės, kančios prasmės suvokimo, tarpusavio meilės ir supratimo. Išėjome iš bažnyčios laimingi: mums švietė Viešpaties Dievo gerumo šviesa. Ją gauname kaip dovaną, kaip malonę ir turime dalyti kitiems.
Birštono parapijos „Caritas“ veikia nuo 1989 metų, gražiai bendraujama su kitomis organizacijomis. Skyriaus narės vienija parapijos bendruomenę.
Pasaulinė ligonių diena buvo švenčiama ir Jiezno palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Šiuo metu ligoninėje gydoma 30 ligonių, pusė jų visai nevaikšto, kai kurie net nepavalgo patys. Kiekvieno mėnesio pirmą penktadienį ligoniams koplytėlėje Jiezno klebonas kun. Rolandas Bičkauskas aukoja šv. Mišias. Vasario 11 dieną, švenčiant Pasaulinę ligonių dieną, irgi buvo aukojamos šv. Mišios, kunigas Rolandas labai šiltai bendravo su ligoniais. Vyko koncertas. Dainavo ir šoko Jiezno „Bočių“ bendrijos etnografinis ansamblis (vad. Danguolė Smolskienė). Kai kurias dainas kartu dainavo ir ligoniai, kai kurie, stipresnieji, net šoko. Dainavo ir Jiezno vidurinės mokyklos ketvirtokai, vadovaujami mokytojos Zitos Lukoševičienės. Ansamblio dalyviai atnešė ligoniams lauktuvių.
Jiezno karitietės dažnai lanko ligonius. Jiezno ligoninę labai remia ir Kaišiadorių vyskupijos „Caritas“. Gauname inventoriaus, patalynės, drabužių, vaistų. Ligoniai ir personalas už tai nuoširdžiai dėkoja.

Stasė BELICKIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija