Atnaujintas 2003 m. kovo 14 d.
Nr.21
(1125)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Tenka apgailestauti

Vasario 24 dieną 7 val. Estijos nepriklausomybei pagerbti iškėliau mūsų Trispalvę ir su šventiška nuotaika iš pašto dėžutės išėmiau „Lietuvos aidą“. Sau tariau, - paskaitysiu mažiausiai Baltijos sesei skirtą rašinį. Tačiau…
Net penkiuose „Lietuvos aido“ puslapiuose Algirdas Abromaitis šlovina Viktorą Uspaskich, ir šis šlovinimas išspausdintas su rubrika „Pilietiškumo ugdymas“. Apsaugok, Viešpatie, nuo tokio ugdytojo, kuris dėl gabumų stokos per keliolika metų neišmoko taisyklingai lietuviškai kalbėti, nesumokėjęs valstybei mokesčių (tik dėl senaties įsigalėjimo atsakomybės išvengė), pats nepilietiškai elgiasi, privačius interesus painioja su valstybiniais. Pamiršk, mielas skaitytojau, jei skaitei V.Uspaskich kalbą, pasakytą Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, ir nepasiduok naujojo rusalietuvio mulkinamas. Nesirašyk ir nedalyvauk Lietuvos verslo darbdavių konferedacijos vardu organizuojamoje parašų rinkliavoje dėl rinkimų sistemos pakeitimo, jei nenori būti galutinai „apšukuotas“.
Tenka apgailestauti, kad valstybės laikraštis taip sureikšmino eilinį V.Uspaskich balaganiuką, kad neliko vietos Estijos šventei.
Tenka apgailestauti, kad valstybės laikraštyje randa vietą ir tokia rašliava, kuri šlovina SSRS ir LSSR. Tai - Rasos Budreikaitės „studija“ „ES ar NSSRS?“ („Lietuvos aidas“, 2003 02 20). Rašinio autorė tvirtina, kad ji eina Sąjūdžio keliu, tačiau iš pateiktų išvedžiojimų aišku, kad jai mielesnis „Jedinstvos“ kelias. Tenka apgailestauti…
P.S. Šias mintis pasiūliau paskelbti, kaip ir priklausytų, „Lietuvos aide“ jo vyriausiajam redaktoriui Algirdui Pilveliui, tačiau pastarasis atsisakė. Ne iš blogos valios, o nesitaikstydamas su teisės išsakyti savo nuomonę ignoravimu bendradarbiauti su dienraščiu atsisakiau.

Algimantas ZOLUBAS
Vilnius

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija