Atnaujintas 2003 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1126)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kultūra
Darbai
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Žiniasklaida


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Premija mažosios novelės meistrei

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto premiją rašytojai Bitei Vilimaitei įteikė direktorius A. Kalėda

Juditos Grigelytės (ELTA) nuotrauka

Lietuvių literatūros ir tautosakos institute rašytojai Bitei Vilimaitei įteikta pirmoji šio instituto įsteigta premija už novelių rinktinę “Papartynų saulė”.
Kaip sakė instituto Šiuolaikinės literatūros skyriaus vadovė Jūratė Sprindytė, literatūros mokslininkų įsteigta premija teikiama už iškiliausią praėjusiais metais išleistą šiuolaikinės lietuvių literatūros kūrinį. Pirmoji laureatė B. Vilimaitė apdovanota už viso gyvenimo kūrybą.
Pasak J. Sprindytės, šiuolaikinės literatūros procesui laureatė yra svarbi tuo, kad sukūrė ir ištobulino mažosios novelės, arba apsakymo, modelį. Leidyklos “Tyto alba” išleistoje rinktinėje - 145 novelės, kurias autorė sukūrė per keturis dešimtmečius, tačiau net pirmosios B. Vilimaitės novelės, pasak literatūrologų, ir šiandien neprarado meniškumo ir gyvenimiško aktualumo.
Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto premijos laureatą slaptu balsavimu renka visi instituto mokslininkai, o išrinktojo pavardė skelbiama Vilniaus knygų mugėje. Laureatas apdovanojamas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos, Kovo 11-osios, išvakarėse.
Šiemet instituto ekspertai konkursui iš viso siūlė dvylika knygų.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija