Atnaujintas 2003 m. kovo 21 d.
Nr.23
(1127)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Pasaulis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Lietuva
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lietuvos Vyskupų Konferencijoje

Kovo 14 dieną Kauno arkivyskupijos kurijoje įvyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos vyskupai ir Apaštalinio Sosto atstovas Baltijos valstybėms arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbriggenas.
Visą dieną trukusio posėdžio pradžioje apaštalinis nuncijus arkivyskupas P.S. Zurbriggenas Lietuvos vyskupams perdavė Šventojo Sosto sekretoriaus ryšiams su valstybėmis arkivyskupo Žano Luji Torano padėką už jo priėmimą Lietuvoje ir įvykusį vizitą, kurio metu Šventojo Sosto atstovas galėjo geriau pajausti Katalikų Bažnyčios Lietuvoje ir visos šalies visuomenės gyvenimo pulsą. Vatikano sekretorius ryšiams su valstybėmis per apaštališkąjį nuncijų padėkojo už Lietuvos atstovų išsakytas mintis ir pažadą aktyviau ugdyti bei ginti krikščioniškąsias vertybes Lietuvoje ir Europoje.


Kristaus atsimainymas – mūsų asmeninių Velykų pradžia

Praėjusio sekmadienio Evangelijos pasakojimas apie ant Taboro kalno Viešpaties Jėzaus atsimainymo metu Jo netikėtą dievystės suspindėjimą ir iš debesies nuskambėjusius Dievo Tėvo žodžius, kurie patvirtino Jo meilę savo Sūnui, - visa tai akivaizdžiai liudija, kad Išganytojas yra Alfa ir Omega, Pradžia ir Pabaiga, Jam priklauso laikai ir amžinybė (plg. Apr 22, 13). Žymus filosofas Levas Karsavinas teigė: ,,Jėzus Kristus sudaro tikrą pasaulio istorijos vidurį ir viršūnę. Tik per Jį istorija darosi galima ir tikra…“


Meras susitiko su dvasininkais

Varėnos rajono vadovų susitikimai su rajono dvasininkais jau tapo gražia tradicija

Varėnos rajono mero Vido Mikalausko iniciatyva rajono savivaldybėje įvyko susitikimas su devyniais rajono dvasininkais. Susitikime dalyvavo rajono mero pavaduotojas Alvydas Valeiša, administratorius Algis Miškinis ir skyrių vedėjai. Su jais susitiko kunigai: Merkinės dekanas Robertas Rumšas, Valkininkų dekanas Vytautas Pūkas, Varėnos klebonas Raimundas Varaneckas bei vikaras Jonas Mačiulis, Babriškių klebonas Pranciškus Čivilis, Liškiavos klebonas Valius Zubavičius, Perlojos klebonas Raimundas Beleckas, Žilinų klebonas Anton Zavalskij ir Panočių parapiją aptarnaujantis Kalesninkų klebonas Raimundas Macidulskas. Susitikime buvo aptarti aktualiausi – švietimo, dorovinio auklėjimo, santuokos – rajonui ir parapijų bendruomenėms rūpimi klausimai. Buvo kalbėta apie savivaldybės ir Bažnyčios santykius, bendrą įtaką jaunimo auklėjimui, santykį su visuomene.