Atnaujintas 2003 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1128)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Pasaulis
Laikas ir žmonės
Kultūra
Darbai
Literatūra
Žvilgsnis
Atmintis
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Tvirkinimas

Jau kuris laikas visuomenė aiškinosi TV laidos „Akvariumo“ dalyvių veiksmus ir bandė juos įvertinti. Kriterijų skalė varijuoja nuo vieno kraštutinumo iki kito, t.y. pretenduoja į kūrybinių žanrų gretas, bandant įsprausti į moralės ir etikos rėmus.
Čia nebuvo kūryba - kaip ir viskas „Akvariume“ - tai tikras gyvenimas. Na, o TV laidoje parodytas realus lytinis aktas, - deja, pats elementariausias tvirkinamasis veiksmas. O tai jau nusikaltimas, numatytas Baudžiamajame kodekse. Argi ne keista, kad net Seimo nariai, galintys ir privalantys konsultuotis Seimo juridiniame skyriuje, neįvardijo šių veiksmų teisingumo, o tik bandė juos įvertinti pagal žalą vaikams, kurie galėjo tai stebėti per TV ar internetą.


Tvirta ranka ar kinkadrebystė?

Gražiomis kalbomis, paradų blizgesiu, lėktuvų triukšmu vyko Lietuvos Prezidento inauguracijos iškilmės. Šventė praeina, užsimiršta pažadai, tad visada verta priminti senas tiesas, netapusias kūnu. Esame įpratę, kad aktualias ir net skaudžias problemas minime iškilus naujoms, su senosiomis susijusiomis, ar sukakčių proga. Viena tokių problemų - Karaliaučius (Kaliningradas). Ją sprendžiant, naujasis Prezidentas turi progą parodyti tvirtos rankos politiką ir siekti atstatyti istorinį teisingumą.