Atnaujintas 2003 m. balandžio 2 d.
Nr.26
(1130)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Darbai
Kultūra
Laikas ir žmonės
Literatūra
Istorijos vingiai
Švietimas
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dėl dešiniųjų politinių jėgų konsolidacijos
Lietuvos politinių kalinių sąjungos ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Tarybų jungtinės konferencijos

Pareiškimas

Lietuvos politinių kalinių sąjungos ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Tarybų jungtinė konferencija teigiamai vertina prasidėjusią dešiniojo sparno politinių jėgų konsolidaciją.
Jungtinė konferencija kaip ypatingos svarbos reiškinį sveikina Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ir Tėvynės Sąjungos (Lietuvos konservatorių) vadovybių pasitarimus dėl bendro politinio veikimo. Esame įsitikinę, kad pasitarimai bus vaisingi ir sukurs stiprią vieningą politinę organizaciją, besiremiančią konservatizmo ideologija, puoselėjančia patriotizmą, lietuvybės idealus ir krikščioniškąsias vertybes. Tikimės, kad ši politinė jėga įneš svarų indėlį į Lietuvos valstybės ir tautos ateitį.
Jungtinė konferencija kreipiasi į visas pasipriešinimo dalyvių, politinių kalinių ir tremtinių visuomenines organizacijas ir kviečia eiti koja kojon su visuomenėje vykstančiais dešiniųjų ir patriotinių politinių jėgų konsolidacijos procesais bei ieškoti bendrų organizacinių formų ir veikimo būdų.

Dėl Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti

Rezoliucija

1998 metais Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dekretu paskyrė Tarptautinę komisiją nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti, tačiau į šią komisiją neįtraukė nė vieno pasipriešinimo okupacijoms dalyvio ir nuo okupacinių režimų nukentėjusių asmenų organizacijų atstovo. Yra nerimo, kad komisijos darbas gali nuslysti į vienpusiškumą ir nepasitarnaus bendroms pastangoms pasiekti visapusišką ir objektyvų nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimų įvertinimą.
Konferencija prašo Lietuvos Respublikos Prezidentą Rolandą Paksą papildyti minėtą komisiją ir įtraukti pasipriešinimo sovietinei okupacijai dalyvių ir nuo jos nukentėjusių asmenų organizacijų atstovus.

Posėdžio pirmininkai:
Vytas MILIAUSKAS,
Antanas STASIŠKIS

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija