Atnaujintas 2003 m. balandžio 2 d.
Nr.26
(1130)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Darbai
Kultūra
Laikas ir žmonės
Literatūra
Istorijos vingiai
Švietimas
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Pagerbti Metų mokytojai

Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas premiją įteikia Kauno jėzuitų gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei Alinai Gutauskienei. Viduryje - švietimo bei mokslo
ministras Algirdas Monkevičius

Gedimino Žilinsko (ELTA) nuotrauka

Vyriausybės rūmuose pagerbti geriausi 2002 metų Lietuvos mokytojai. Metų mokytojo premijas penkiems pedagogams įteikė ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas ir švietimo bei mokslo ministras Algirdas Monkevičius.
Premija įteikta Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos geografijos mokytojai ekspertei Stasei Alenskienei, parengusiai profilinio mokymo programą "Bendroji geografija 3-4 gimnazijos klasėms", individualias geografijos programas 1-2 gimnazijos klasėms, pasirenkamųjų geografijos kursų programas. Mokytoja yra išleidusi knygą "Kuršių nerijos smėlynų augalai", yra tarptautinių projektų "Europos krantas", "Baltijos krantas", "Baltijos gamtos stebėjimas" ir kt. koordinatorė Lietuvoje, dalyvavo rengiant tarptautines ekologines stovyklas Lietuvoje.
Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos informatikos mokytojas ekspertas Benas Budvytis premija pagerbtas už veiklą ugdant jaunuosius matematikus ir informatikus - nuolatinius miesto, šalies ir pasaulio olimpiadų dalyvius bei prizininkus. B. Budvyčio mokiniai yra tapę pasaulinių informatikos olimpiadų sidabro medalių laimėtojais. Mokytojas yra sukūręs matematinių testų kūrimo ir vertinimo kompiuterinę programą, sukaupęs daug metodinės medžiagos, taip pat matematikos olimpiadų užduočių banką, parašęs informatikos ir matematikos programų. B. Budvytis pernai tapo Panevėžio miesto garbės piliečiu.
Premija įteikta Kauno jėzuitų gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei Alinai Gutauskienei - debatų metodikos taikymo pamokose pradininkei, tarptautinių bei pasaulio debatų turnyrų teisėjai. Mokytoja yra vadovėlio ir programos "Debatai", pagal kuriuos debatai dėstomi kaip pasirenkamasis dalykas profilinėse klasėse, taip pat knygos mokytojams "Debatai kaip mokymosi metodas" autorė, yra parengusi mokymo priemonių anglų kalbai tobulinti. Mokytojos parengti moksleiviai dalyvauja Pasaulio moksleivių debatų čempionatuose, šalies rengiamuose oratorinio meno konkursuose ir laimi prizines vietas.
Panevėžio "Saulėtekio" vidurinės mokyklos istorijos mokytojai ekspertei Kristinai Ponelienei premija įteikta už darbus vykdant ugdymo turinio modernizavimo ir demokratizavimo kaitos projektus. Mokytoja viena pirmųjų šalyje pradėjo dėstyti pilietinės visuomenės pagrindų kursą. 1999 metais įkūrė visuomeninę organizaciją - Panevėžio pilietinės iniciatyvos centrą. Pedagogė yra projektų "Europa - mūsų namai", "Gyvosios istorijos puslapiai" koordinatorė, parengė ir išleido knygas mokytojui "Lietuvos istorija 6 -7 klasėms", "Lietuvos istorija 8-9 klasėms", pratybų sąsiuvinius, mokyklinius istorijos ir mitologijos terminų, frazeologizmų žodynus bei žinynus.
Premija įteikta ir Daugų technologijos bei verslo mokyklos matematikos mokytojai ekspertei Marytei Zenkevičienei, daug metų vadovavusiai zoninėms ir respublikinėms žemės ūkio ir aukštesniųjų žemės ūkio mokyklų matematikos metodinėms komisijoms. Savo patirtį pedagogė skleidžia kursuose, konferencijose, rengia dalyko programas, teminius planus, yra naujų studijų programų ekspertė. Viena ir kartu su bendraautoriais parengė leidinius "Algebros ir analizės pradmenų testai 10 -12 klasėms", "Matematikos kontroliniai darbai A ir B lygiais", "Matematikos užduotys 4-6 klasėms", "Geometrijos testai 10 -12 klasėms" ir kt. Mokytojos parengti moksleiviai dalyvauja olimpiadose, laimi prizines vietas.
Metų mokytojo premijos teikiamos nuo 1998 metų. Premijos dydis - 80 MGL (10 tūkst. Lt).

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija