Atnaujintas 2003 m. balandžio 4 d.
Nr.27
(1131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Susitikimai
Laikas ir žmonės
Provincija
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Viešpats mus kviečia

Noriu pasidalyti mintimis apie Prienų miesto parapijos atsinaujinimo programą „Atgaivink“ pirmą pakopą. Pirmą kartą atėjusi jaučiausi nedrąsiai. Tačiau vadovė šiltai sutikdavo kiekvieną ateinantį. Kūrybingas vikaras kun. Rytis Baltrušaitis buvo programos „Atgaivink“ organizatorius. Be to, žavėjausi ir jo aukojamomis šv.Mišiomis, pamokslais, nuoširdumu. Jis yra mylimas visų: vaikų būriai bėga prie altoriaus palaiminimo, daugiau jaunimo lankosi bažnyčioje, taip pat ir vyresniųjų padaugėjo. Nė nepajutau, kaip buvau apgaubta šiluma, gerumu, nuoširdumu, atjauta.
Mūsų grupės dauguma - vyresnio amžiaus moterys. Labai greitai pasijutome tarsi viena šeima. Mes meldėme, prašėme Dievo malonių žmonėms, gilinomės į Dievo žodį, ir tai mums padėjo atpažinti Dievą pačioje gyvenimo dovanoje ir nuostabiame kūrinyje, kurio dalis esame ir mes. Dievo buvimą ir Jo artumą atspindi kūrinių grožis ir įvairovė. Dievas sukūrė mus skirtingus, tačiau visus kviečia būti viena šeima.
Turime bent iš dalies pakeisti savo gyvenimą ir labiau pripildyti jį tikėjimo. Tikėkime patys, to mokykime ir savo artimuosius.
Prieš Gavėnią pasirengėme tolesnei „Atgaivink“ veiklai. Tikintieji susidraugavo. Pastebėjau, kad vyresnio amžiaus žmonėms labai reikia bendravimo. „Atgaivink“ dėka jie pradėjo gilintis į Šventąjį Raštą, darėsi nuoširdesni. Tikiu, kad bendra malda padės mums atsiverti palaimingam Šventovės Dvasios veikimui, skatins dvasiškai bendrauti, gilintis į Šventąjį Raštą.

Aldona DAPRENIČIENĖ
Prienai

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija