Atnaujintas 2003 m. balandžio 4 d.
Nr.27
(1131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Susitikimai
Laikas ir žmonės
Provincija
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kad tik nepavėluotų…

Užaugo vaikai. Jie išeina iš gimtųjų namų, palikdami nerimą motinos širdyje: ar neskriaudžiamas jos vaikelis, ar pavalgęs? Augo šeimoje vyriausias Jonelis. Jis buvo mandagus, švelnus, paklusnus vaikas, iš mažens apgaubtas motinos meile. Jonelis turėjo ir sesutę Onutę. Šeima gyveno labai kukliai, bet buvo darbšti, tvarkinga, darni. Vaikai niekada nematė tėvo girto, negirdėjo barnių.
Kartą Jonelis pamilo mergaitę, tikrą savo priešingybę – griežtą, reiklią, valdingą Astą, kuri tuoj po vestuvių pareiškė vyrui: „Kad tėvai pas mus nevaikščiotų, o mes – pas juos“. Jie nebendravo su giminėmis, kaimynais. Veltui Jonelis mėgino prieštarauti savo žmonai. Ji buvo nepalenkiama.
Praėjo treji metai. Onutė rengėsi vestuvėms ir kvietė Jonelį su žmona būti piršliais. Valdinga žmonelė pati nepanoro važiuoti į vestuves, bet ir Jonelio neleido. Praėjus kiek laiko, Jonelio tėvai gavo iš Kanados didžiulį siuntinį, kvietė atvažiuoti ir Jonelį, pasiimti, kas jiems patiks, bet Asta, kaip visada, buvo nesukalbama. Jau praėjo daug metų, o sūnus neaplanko tėvų, neatveža jiems susipažinti vaikaičių, nors jie gerokai paūgėję, nepaguodžia jau kelerius metus sergančios motinos, neaplanko suvargusio tėvo. Vaikaičiai dažnai klausia, kodėl jie negali pamatyti savo senelių.
Motina vis dar laukia ir tikisi, kad jos sūnelis įeis pro duris, apkabins ir pasakys: „Atleisk man, mama“. Kodėl jos numylėtas Jonelis nesirodo, kodėl? Jis toks buvo geras, kas jį pakeitė?
Ji laukia: gal apsigalvos ir ateis, kad tik suspėtų, kad tik nepavėluotų, kad tik neliktų nepasakyti žodžiai…
Dažnai gyvenime taip būna, kad nesuspėja ir pavėluoja, ir atitaisyti klaidos jau neįmanoma.

Joana JANKAUSKIENĖ
Virbalis,
Vilkaviškio rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija