Atnaujintas 2003 m. balandžio 4 d.
Nr.27
(1131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Susitikimai
Laikas ir žmonės
Provincija
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šilalėje propaguojama katalikiška spauda

Kas savaitgalį nemažai Šilalės tikinčiųjų iš Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios darbuotojos Marytės Šerpytienės pasiima užsiprenumeruotą katalikišką spaudą - „XXI amžių“ ir „Kregždutę“. Žmonės šiuos leidinius prenumeruoja per bažnyčią, nes taip yra pigiau. „XXI amžių“ šilališkiai perka ir iš religinės spaudos platintojo.
Kad vis daugiau šilališkių skaito „XXI amžių“, „Kregždutę“, yra didelis kunigų Petro Merliūno ir Virginijaus Palionio nuopelnas, nes jie vis primena, jog būtina prenumeruoti katalikišką spaudą. Neseniai kan. P.Merliūnas taip patarė: „Geriausia velykinė dovana šeimai - kad visi vyrai užprenumeruotų „XXI amžių“, o savo atžaloms – „Kregždutę“!“
Ar neverta apie tai pamąstyti mums visiems? Juk būtent dėl tokios „dovanos“ nebuvimo ir pradedama painiotis įvairiuose religiniuose dalykuose, patikima visokiausiomis sektomis bei „aiškiaregių“ ir burtininkų peršamais jų „dievais“, „religiniais aiškinimais“. „XXI amžius“ duoda argumentuotą atkirtį visokio plauko apsišaukėliams, kurie sakosi „turį ryšį su Dievu ir net esą jo siųsti…“. Čia į visus klausimus rasime aiškius, konkrečius ir išsamius aukštų Bažnyčios hierarchų atsakymus, nenukrypstant nė viena raide nuo Kristaus mokymo, nuo Šventojo Rašto.
Ar ne dėl mūsų, suaugusių katalikų, aplaidumo daugelio Lietuvos vaikų dar vis nepasiekia „Kregždutė“, kuri yra pats pigiausias, bet pats naudingiausias laikraštukas iš visų vaikams leidžiamų leidinių.
Apie katalikišką spaudą kan. P.Merliūnas dažnai pasikalba ir susitikimuose su dekanato tikybos mokytojais. Kun.V.Palionis dažną sekmadienį į savo aptarnaujamą Vaitimėnų (Tauragės r.) bažnyčią nuveža po pluoštelį „XXI amžiaus“, „Kregždučių“, paragina prenumeruoti minėtus leidinius.
Katalikiška spauda palaikoma ir kitose dekanato parapijose. Ypač aktyviai ją propaguoja Kvėdarnos ir Pajūralio parapijų klebonai kunigai Kazys Žąsytis ir Adolfas Pudžemys, taip pat neseniai į Laukuvą paskirtas jaunas ir energingas klebonas kun. Stasys Toleikis.

Vytas LAUNIKONIS
Šilalė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija