Atnaujintas 2003 m. balandžio 4 d.
Nr.27
(1131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Susitikimai
Laikas ir žmonės
Provincija
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Likome sužavėti klebonu

Neseniai teko dalyvauti vienos mūsų mokyklos kolegės tėvelio laidotuvėse, kurios vyko Šilutės rajono Žemaičių Naumiestyje. Mus, dalyvavusius šiose laidotuvėse, sužavėjo Žemaičių Naumiesčio Šv.arkangelo Mykolo bažnyčios klebono kun. Zenono Degučio dėmesys bei pagarba jo vadovaujamos parapijos tikintiesiems, iškeliaujantiems į Amžinybę.
Laidotuvių dieną klebonas atėjo į kolegės tėvelio namus, kur buvo pašarvotas mirusysis, ir susirinkusiems laidotuvių dalyviams paaiškinęs, kaip ir ką daryti, gražiai atlydėjo mirusįjį iš namų į bažnyčią. Tenai už išėjusį Amžinybėn aukojo šv.Mišias ir pasakė pamokslą, skirtą mirusiojo gyvenimui apžvelgti, jo geriems darbams išryškinti, ypač daug šiltų žodžių išsakė apie mirusiojo stropų, gražų ir pavyzdingą tarnavimą Dievui dar čia, gyvenant šioje žemėje. Visi stebėjosi, kad klebonas taip gerai pažįsta savo parapijos tikinčiuosius.
Ir kapinėse klebonas, atlikęs visus dvasinius patarnavimus, nesiskubino tuoj pat po giesmės „Viešpaties angelas“ pasišalinti. Jis išbuvo prie kapo duobės tol, kol buvo supiltas gelsvo smėlio kauburėlis, sudėti vainikai ir gėlės.
„Mūsų klebonas visados toks. Jis labai myli savo parapijos žmones ir todėl kiekvieną išlydi su didžiule meile ir pagarba“, - sakė mums Žemaičių Naumiesčio žmonės.
Klebonas kun. Z.Degutis rūpinasi ne tik tikinčiaisiais, bet ir parapijos aplinka, bažnyčios švara bei tvarka, jo rūpesčiu puikiai sutvarkytos senosios ir naujosios kapinės.

Pranciškus ŽUKAUSKAS
Šilalė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija