Atnaujintas 2003 m. gegužės 2 d.
Nr.34
(1138)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Aktualijos
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Bažnyčios bokšte pastatytas kryžius

KLAIPĖDA. Balandžio 17-ąją uostamiestyje atlikti unikalūs statybos darbai - aukštalipiai darbininkai vien rankomis ir virvėmis į keliasdešimties metrų aukštį pakėlė ir pritvirtino beveik pusę tonos sveriantį kryžių.
Apie 400 kilogramų sveriantis 12 metrų Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios kryžius į maždaug 25 metrų aukštį užkeltas vien rankomis ir alpinistų virvėmis. Šį darbą atlikę uostamiesčio aukštalipiai A. Gridino įmonės darbininkai juokavo, kad teko dirbti kaip senovės Egipto piramidžių statytojams - be jokios šiuolaikinės technikos. Toks būdas pasirinktas specialiai, norint pademonstruoti ir priminti, kaip senovėje buvo statomos bažnyčios. Aukštalipiai sakė, kad sraigtasparniu ar kranu užkelti kryžių būtų buvę pernelyg paprasta.
Metalinį kryžių šv. Juozapo Darbininko bažnyčiai vienas asmuo padovanojo prieš dvejus metus, tačiau į savo vietą jis užkeltas tik dabar. Pakėlimo ir montavimo darbai užtruko apie valandą. Uostamiesčio aukštalipiai sako, jog tai ne pirmas kartas, kai jie talkina bažnyčiai. Neseniai jiems teko nukelti apie 300 kilogramų sveriantį šv. Kazimiero bažnyčios kryžių. Darbininkai baiminosi tik vieno, kad keliant susiūbavęs sunkus kryžius neišdaužtų bažnyčios langų. Laimei, darbai baigėsi sėkmingai.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija